5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Şofben faciası, bir aileyi yok etti

Bursa’da, baca bağlantı borusu yerinden çıkan şofbenden sızan karbonmonoksit gazı aynı aileden 4 kişinin ölümüne sebep oldu. Oay saat 14.00 sıralarında Emir Sultan Mahallesi Devran Caddesi’ndeki bir apartmanın bodrum katındaki daireden doğalgaz kokusu gelmesi üzerine ortaya çıktı.

Perdecide tezgahtar olarak çalışan Mehmet Şerif Akın’a ait bodrum kattaki daireden koku geldiğini fark eden komşusu Mustafa Bozkurt, kapıyı çalmasına rağmen cevap alamayınca durumdan polis ve 112 acil ambulans ekiplerini haberdar etti. Polisler kapıyı kırıp içeriye girdiklerinde koridorda 2 çocuğun, banyoda ise karı-kocanın cesetlerini buldular.

Mehmet Şerif Akın (36) ile eşi Nuran Akın’ın (31) cesetleri banyoda bulundu. Ailenin 10 yaşındaki oğlu Eşref ile 8 yaşındaki kızı Hatice’nin ise koridorda can verdikleri anlaşıldı.
Bursa İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan evde yaptığı incelemede, doğalgazlı şofbenden çıkan karbonmonoksit gazını bacaya götüren galvaniz borunun yerinden çıktığını tespit etti.

Doğan, borunun çıkması üzerine zehirli karbonmonoksit gazının içeriye dolduğunu ve karı-kocanın banyoda ölümüne sebep olduğunu söyledi. Daha sonra eve dağılan zehirli gazın odada uyuyan çocukları da zehirlediği anlaşıldı. Komşular ise gece yarısı çocukların anne diye feryatlarını duyduklarını belirtti; ancak kapıya doğru gitmek isteyen 2 çocuğun koridorda hayatını kaybettiği belirlendi. Şofben söndükten sonra doğalgazın etrafa yayıldığı öğrenildi. Nuran Akın’ın acı haberi alan annesi Mualla Can, daire önünde sinir krizleri geçirdi.

Öte yandan Doğan, doğalgazla çalışan kombi ve şofbenlerin yanma neticesinde zehirli karbonmonoksit gazı çıkarttıklarını, bunların tahliyelerinin düzenli olarak sağlanmasının önem arz ettiğini bildirdi. Doğan, "Evlerde tahliye bacaları ve borularının düzenli, sağlam çalışır vaziyette olması önemli. Bütün vatandaşlarımız bu konuda hassasiyet gösterip tahliye sistemlerinin düzenli çalışıp çalışmadığını belirli aralıklarla kontrol ettirsinler. Özellikle mutfak veya banyo içinde bir süre dolaşan baca bağlantılı boruların durumu çok önemlidir" diye konuştu. Akın ailesi fertlerinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 17:27:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?