4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Şoförlerden 2009 zirvesi

Tüm Halk Otobüsleri Birliği Derneği'nin (TÖHOB) Uludağ'da yapılan 3 günlük '2009 yılı 1. genel değerlendirme' toplantısında kent içi ulaşım ele alınacak.

Bursa Özel Halk Otobüsleri Odası'nın ev sahipliğinde Uludağ Büyük Otel'de düzenlenen 3 günlük değerlendirme toplantılarının ilk gününde, kent içi ulaşım tartışıldı.

81 ildeki özel halk otobüsleri odalarının temsilcilerinin de katıldığı toplantıda konuşan Osmangazi Belediye Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı Recep Altepe, insanlar artık kentlerde yaşamaya başladığına dikkat çekerek, "Çünkü bütün nimetler kentlerde toplanıyor. Bundan dolayı kentler hızla büyüyor. Önceden yüzde 30 olan kentleşme, artık yüzde 70'leri aşmıştır. Kentler büyüdükçe sorunları da büyümektedir. Ulaşım da kentlerle birlikte sıkıntı olmaya devam ediyor. Bursa'da ise 7 ilçenin merkeze bağlanmasıyla tek elden yönetilen ulaşım, karmaşaya da dönüşmeye başlıyor. Şehrimizde vatandaşa sorulduğunda yüzde 70'i en büyük sıkıntının ulaşım olduğunu söylüyor. Bu yüzden kent yöneticileri olarak sıkıntıların aşılması için ortak hareket etmesi gerekir" dedi.

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara ise, bu tür toplantıların kendileri için çok kıymetli olduğunu anlatarak, "Dünyada sivilleşmeye doğru gidilirken, ülkeler birbiriyle yarışırken insanların değeri daha da öne çıkmıştır. Ulaşım, kentleşme ve göçle başlayan bir olgudur. Toplu ulaşım konusu ise çok daha önem arz etmektedir. Önemli olan insanı bir yerden bir yere taşımak değil, insanı sağlıklı bir şekilde ulaştıran bir ulaşım yapısını oluşturmaktır. Bursa'da da bu konuda bir ivme yakalamış durumdayız" diye konuştu.

Bursa Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkanı Arif Tak da Türkiye'de ulaşım konusunda önemli sıkıntıların yaşandığını söyledi. Bursa'da ise bu sıkıntıların daha fazla hissedildiğini belirten Arif Tak, alınan tedbirlerle iyiye doğru bir gidişin olduğunu fakat buna tam çözüm getirmeyeceğini ifade etti. Önümüzdeki yıllarda yapılacak yeni çalışmalarla Bursa'da ulaşım sorununun çözüleceğini kaydeden Tak, ulaşım konusunun artık esnafa bırakılması gerektiğini, belediyelerin ise sadece kontrol görevini üstlenmesini istedi.

Dünya genelinde yaşanan krize de değinen Tak, "Dünya genelinde yaşanan krizin 2009 yılında biteceğini sanmıyorum. Türkiye sıkıntının tam içinde elbette değil. Benim tahminim 2009 ilk 4 ayında krizi çok yoğun bir şekilde hissedeceğiz. Yılın sonuna doğru ise durağan bir dönem geçireceğiz. 2010 yılında ise ileriye doğru gidiş olacak. Esnafın ve vatandaşın yaşadığı sıkıntılar biraz daha giderilecek" açıklamasını yaptı

iha
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2009 Çarşamba 11:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?