3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Soğanlı'da yüzme keyfi başlıyor

Osmangazi Belediyesi'nin Bursa'ya kazandırdığı 3. yarı olimpik yüzme havuzu Soğanlı'da hizmete girdi.

Hayırsever Hayri Köstem tarafından bağışlanan araziye yapılan yarı olimpik yüzme havuzunun açılışına Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, işadamı Hayri Köstem ve çok sayıda davetli katıldı. Çiftehavuzlar Mahallesi'nde kaba inşaatı tamamlanan 4. yüzme havuzu ise yaz sezonu tamamlanmadan hizmete girecek.

Açılış töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, daha önce Yenikaraman ve Atıcılar'da hizmete giren yüzme havuzlarının binlerce kişiye hizmet verdiğini söyledi. Kentteki yüzme havuzu ihtiyacına cevap veren bu tesislere bugün Soğanlı Yüzme Havuzu'nun da eklendiğini söyleyen Dündar, "Her semte her mahalleye bu tür spor tesisleri kazandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Dündar, "Demiryolu altını yüzme havuzlarıyla buluşturduk. Binlerce gencimizin bu tesislerde spor yapacağını, geleceğin sporcularının buradan yetişeceğini bilmek bize büyük mutluluk veriyor" dedi.

Soğanlı Yüzme Havuzu kışın da açık olacak. Kış sezonunda kullanılacak olan balon üst örtü sistemi de monte edildi. Böylece havuz yaz kış kullanıma hazır hale geldi. Yaz sezonuyla birlikte hizmete giren Soğanlı Yüzme Havuzu, bölgedeki havuz eksikliği gidermiş olacak. Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, Yenikaraman, Atıcılar ve Soğanlı havuzlarına haziran ayıyla birlikte kayıtların başlayacağını söyledi. Dündar, gençleri yüzme havuzuna davet etti. Dündar arsayı bağışlayan Hayri Köstem'e de teşekkür etti.

Soğanlı Yüzme Havuzu 3.511 metrekarelik alanda inşa edildi. Havuz 12.5 x 25 metre yarı olimpik ölçülerde. 280 metrekarelik binada 18 kabinli duş ve 9 kabinli bay ve bayan soyunma odaları yer alıyor. Ayrıca 4 kabinli tuvalet, antrenör odası, sekreter, yönetim odaları ve çok amaçlı bir salonla mutfak da bulunuyor. Binanın 570 metrekarelik bir de bodrum katı bulunuyor. Yüzme Havuzu'nun inşaatını Öge firması, balon örtü sistemini ise Engin firması yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2009 Cuma 14:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?