6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Soğuk ve rüzgar yüz felci yapıyor

SOĞUK VE RÜZGAR YÜZ FELCİ YAPIYOR

Soğuk ve rüzgarlı havaların yüz felcine sebebiyet verdiği bildirildi.

Yüz felcinden korunmak için kış aylarında mutlaka atkı, bere veya şalla yüzün soğuk ve rüzgardan korunması gerektiğini söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Filiz Gözeten Yetiker, “Islak saç ve yüz ile dışarı çıkılmamalı, otomobille seyahat esnasında cam açılmamalıdır” dedi.

Yüzdeki mimik hareketlerimizi yapmamızı sağlayan fasiyal sinirin tek taraflı olarak hasarlanması ile yüz felcinin meydana geldiğini ifade eden Dr. Yetiker, hastaların hasarlı taraftaki gözünü kapatamadığını, ağız köşesini çekemeyip, ağzın sağlam tarafa doğru kaydığını söyledi. Yetiker, yüz felcinin genellikle ani olarak başladığını, ancak bazı vakalarda başlamadan önce o tarafın yüz bölgesinde karıncalanma, batma tarzında his değişimleri ve kulak arkasında ağrılar olabildiğini belirtti.

Yüz felcinin iyileşmesinin emek ve zaman gerektirdiğini, iyileşmediğinde ise yüzde şekil bozukluğu yaptığını belirten Dr. Filiz Gözeten Yetiker, “Yüz felcinde korunmak için özellikle kış aylarında mutlaka atkı, şapka veya örtü ile yüzün soğuk ve rüzgardan korunması lazım. Islak saç ve yüz ile dışarı çıkılmamalıdır. Seyahat sırasında cam açılmamalıdır” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 15:43:05
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 16:00:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?