3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Soğukkuyu Parkı'na muhteşem açılış

Osmangazi Belediyesi tarafından 1,5 milyon YTL'ye yaptırılan Soğukkuyu Mahallesi Kent Parkı ve Spor Kompleksi, Yeni Türkü'nün de sahne aldığı bir törenle açıldı. 

3 yıl içinde 260’ın üzerinde dinlenme ve çocuk oyun parkı ile 15’den fazla spor tesisi yapan Osmangazi Belediyesi, bu çalışmalarını; Soğukkuyu Mahallesi’ndeki yaklaşık 15 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirdiği Kent Parkı ve Spor Tesisleri ile taçlandırdı. Başta Soğukkuyu olmak üzere, Hürriyet, Adalet ve İstiklal mahallesi sakinlerinin yoğunlukla kullanacağı Kent Parkı ve Spor Kompleksi’nde; basketbol sahaları, halı saha, tenis kortu, voleybol sahaları, koşu parkurları, bireysel sporların yapılabileceği alanlar, oturma bankları ve otoparklar yer alıyor. Kent parkı içinde ayrıca, içinde sporcular ve hakemler için soyunma odaları ve duşlar ile mahalle muhtarının hizmet vereceği bölümlerin yer aldığı bir de hizmet binası yer alıyor. 

Yeni Türkü’nün bir konser verdiği açılış törenine; Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Bursa Milletvekilleri Şevket Orhan, Abdülmecit Alp, Niyazi Pakyürek, Altan Karapaşaoğlu, Faruk Ambarcıoğlu ve Sedat Kızılcıklı, Osmangazi Belediye Meclis Üyeleri, bürokratlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 14 bin 300 metrekare alanı kapsayan park ve spor kompleksi, başta Soğukkuyu Mahallesi olmak üzere Hürriyet ve diğer mahallelerin önemli bir eksiğini karşılayacak. Osmangazi Belediyesi’ne yaklaşık bir trilyon 504 milyar liraya mal olan tesislerin inşaatını Engin Çelik firması yaptı. 

Kompleks içinde yer alan 24x48 ölçülerindeki futbol sahası halı saha olarak düzenlendi. Bununla birlikte 13x22 ölçülerinde bir tenis kortu ve biri 17x17 ölçülerinde ve üçlü, diğeri ise normal ölçülerde olmak üzere 2 adet basketbol sahası yer alıyor. Projesi Osmangazi Belediyesi APK Müdürlüğü tarafından hazırlanan Kent Parkı ve Spor Tesisleri içinde yürüyüş ve koşu yapmak isteyenlere özel alanlar da mevcut. Koşmak veya yürümek isteyenler için bin 600 metrekarelik koşu ve yürüyüş parkuru yapıldı. Sportif aktivitelerin yapılacağı yerlerin yanı sıra, bölgede oturma bankları, yeşil alanlar, süs havuzu, otopark ve çocuk oyun alanları da oluşturuldu. 

Tesislerin açılışında konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, bölgenin hem kent meydanı, hem kent parkı ve hem de spor kompleksi olarak planlandığını söyledi. Adalet, Tahtakale, Selamet, Soğanlı, Abdal ve İvazpaşa gibi ilçenin değişik noktalarına kentsel dönüşüm kapsamında meydanlar yaptıklarını hatırlatan Altepe, “Soğukkuyu’daki yaklaşık 15 dönüm alanda yaptığımız düzenleme çalışması ve spor tesisleri halkımızın uzun süredir beklediği hizmet idi. Tamamlamış olmaktan mutluyuz” dedi. 

Son üç yıl içinde Osmangazi’de yeşil alan oluşturmak üzere 30 trilyondan fazla harcama yaptıklarını da kaydeden Altepe, şu bilgileri verdi; “Bütün bu çabalarımız Bursa’nın özlenen yeşil kimliğine kazanması içindir. Bir yandan kentimizin sosyal altyapısını tamamlarken diğer taraftan eski ‘yeşil Bursa’yı oluşturmaya çalışıyoruz. Bizi destekleyen tüm kişi ve kurumlarla birlikte bu hedefimize her gün bir adım daha yaklaşıyoruz.” 

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri el ele vererek büyük hizmetler gerçekleştirdiklerini söyledi. Açılışta Bursa Milletvekilleri adına konuşan Abdülmecit Alp de, hizmetlerinden ötürü Başkan Altepe’ye teşekkür etti. 

Konuşmaların ardından kent parkı ve spor tesisleri gezildi. Yeni Türkü’nün unutulmaz şarkılarının ardından gerçekleştirilen havai fişek gösterisi ise muhteşem görüntülere sahne oldu.
iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2007 Pazartesi 11:10:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?