4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sokak çocukları için örnek merkez

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından toplumun kanayan yarası çalışan sokak çocuklarına yönelik olarak Avrupa Birliği desteğiyle Hamitler Parkı içinde yaptırılan Bursa Çocuk Merkezi, törenle açıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, törende yaptığı konuşmada, geleceğin sağlıklı yetiştirilmesi konusunda toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü belirtti.

Başkan Şahin, "Çalışan çocuklar ülkemizin bir gerçeğidir. Ancak çocukların sevgiye ihtiyacı vardır. Hiçbir çocuk oyun ve öğrenme çağında çalışmayı seçmez. Çalışıyorsa bir yerlerde bir yanlışlık vardır" dedi.

BURSA'DA BİR İLK

Büyükşehir Belediyesi tarafından Bursa'ya kazandırılan Çalışan Sokak Çocukları Destek Merkezi'nin İç Göç Entegrasyon Projesi'nin (IGEP) bir parçası olduğunu dile getiren Başkan Şahin, "Çalışan sokak çocuklarına destek merkezi, Bursa'da bir ilk olma özelliği taşıyor. Prefabrik olarak yapılan 250 kişi kapasiteli binada, idari kısımlar, 4 adet sınıf, kütüphane, bireysel ve grup terapi odaları, yemekhane, spor ve çok amaçlı salonlar, doktor odası ve benzeri hizmetlerin verileceği odalar bulunmaktadır. Avrupa Birliği (AB) fonlarından alınan destekle gerçekleştirilen hizmet merkezinde görev yapacak personele de eğitim verilmektedir" diye konuştu. Yaklaşık 20 personelin çalışacağı merkezin faaliyet alanını anlatan Şahin, merkez koruyucu ve önleyici faaliyetler, toplumsal bilinçlendirme ve merkezin tanıtımı, çocuk ve aileye yönelik psiko-sosyal rehberlik, danışmanlık ve destek hizmetleri, sağlık ve özbakım (beslenme ve temizlik) hizmetleri, okul etüt desteği, bilgisayar ve İngilizce gibi eğitim destek hizmetleri, çocuk ve aileye yönelik sosyal yardım hizmetleri, sosyal ve kültürel faaliyetler, spor faaliyetleri, izleme ve değerlendirme çalışmalarını kapsayacağını bildirdi.

Başkan Şahin, açılışa katılan Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Harun Akın ve İl Başkanı Füsun Yaşar, Büyükşehir Belediyesi bürokratlarıyla birlikte merkezi gezerek, çocuklarla ilgilendi. Başkan Şahin, masa tenisi, satranç ve langırt oynadığı çocuklara satranç takımı da dağıttı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2009 Çarşamba 23:18:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?