4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sokak oyunları şenliği

Bursa'da, bu yıl 3.'sü düzenlenen sokak oyunları şenliği renkli görüntülere sahne oldu. Cilli baş, misket, yakan top ve seksek gibi unutulmaya yüz tutan oyunları Kent Müzesi Amfitiyatro'da sahneleyen çocuklar, keyifli anlar yaşattı.

Kent Müzesi Amfitiyatro'da bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen Bursa Sokak Oyunları Şenliği'ne altı ilköğretim okulundan 4. sınıf öğrencileri katıldı. Şenlik kapsamında amfitiyatroyu dolduran 800 kişinin önünde öğrenciler, yumurta taşıma, körebe, samıdık, cilli baş, yakan top ve seksek oynadılar.

Karagöz Halk Dansları Topluluğu ile Yahya Kemal İlköğretim Okulu da gösterileriyle etkinliğe renk kattı. Oyunlarda öğrenciler hem kişisel olarak yarışarak sürpriz ödüller kazandı hem de kazandıkları her oyundan aldıkları puanlarla okullarını temsil etti. Oyunların sonunda en çok puanı alan okul başarı plaketiyle ödüllendirildi. Ayrıca, oyunları kazanan öğrencilere 2009 sezonu içerisinde eğlence ve sosyal etkinlik merkezlerinde kullanılmak üzere 22 adet bilet dağıtıldı.

Şenliklerle ilgili bilgi veren Bursa Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi Koordinatörü Ahmet Erdönmez, "Şenlikte, hızla gelişen teknolojiyle değişen yaşam koşullarında, günümüzde yerini bilgisayar oyunlarına bırakan ve unutulmaya yüz tutmuş eski sokak oyunlarını araştırıp tekrar gündeme getirerek yeniden yaşamasını sağlamak istedik. Böylece çocuklar arasında sosyal iletişime katkıda bulunmuş oluyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 15:33:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?