6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Sokaklarda kimsesiz kalmayacak

BURSA'DA ARTIK SOKAKLARDA KİMSESİZ KALMAYACAK

Bursa Valiliği öncülüğünde hayırsever bir işadamı tarafından sokaklarda yaşayan kimsesiz insanların barınıp ve karınlarını doyuracağı tesis yapılıyor. 3 öğün yemeğin verileceği merkezin, Kurban Bayramı'na kadar tamamlanması planlanıyor.

Yıldırım Belediyesi'nin Beyazıt Mahallesi Kartal Sokak'ta tahsis ettiği alan üzerine inşa edilen aşevi, mesleki eğitim merkezi ve barınma evinin bulunduğu 'Kimsesizler Konağı'nın kaba inşaatı tamamlandı. Sokakta kalmış kimsesiz vatandaşların mesleki eğitimi, barınması ve karnını doyurması için oluşturulan 'Kimsesizler Konağı, Kurban Bayramı'na tamamlanacak. 269 metrekarelik alan üzerine kurulan 4 katlı merkezde incelemelerde bulunan Bursa Valisi Şahabettin Harput, yetkililerden inşaat çalışmaları ile ilgili detaylı bilgi aldı.

"GÜNDE 5 BİN KİŞİLİK YEMEK"

Günde 5 bin kişiye üç öğün yemeğin verileceği Kimsesizler Konağı'nın sokakta kalan vatandaşlar için sıcak bir yuva olacağını belirten Vali Harput, artık metro duraklarında, banklarda ve sokaklarda sabahlayan kimsenin kalmayacağını dile getirdi. Harput, "Kendini idare edemeyecek durumda olan beslenme ihtiyacından yoksun insanları sokaklar için önemli bir merkezi hayata geçiriyoruz. Parklarda, metrolarda vatandaşların sabahlamasını önlemek ve onların sıcak bir yerde barınmalarını sağlamak için bir hayırseverimizin desteğiyle bu merkezi yapıyoruz" dedi.

"KİMSESİZLER MESLEK SAHİBİ OLACAK"

Kimsesizler Konağı'nın zemin katının aşevi olacağını vurgulayan Harput, merkezin 1. katının fakir ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik mesleki eğitim kursları verileceğinin altını çizdi. Kimsesizleri sokaktan alarak meslek sahibi olacaklarını belirten Harput, "Eğitim için 2 adet salonun yapımını tamamladık. Kurslar sayesinde kimsesizler, kendi kendilerine ayakta kalmalayı öğrenecek. Merkezin 3. katında erkekler, 4. katında ise kadınlar barınacak. İnşallah inşaatı Kurban Bayramı'na tamamlamayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

İncelemelerin sonunda Vali Harput, bazı vatandaşlarla sohbet ederek, onların sıkıntılarını dinledi.

BURSA'DA ARTIK SOKAKLARDA KİMSESİZ KALMAYACAK
BURSA'DA ARTIK SOKAKLARDA KİMSESİZ KALMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 10:42:05
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 15:28:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?