2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Son isteği 5 TL'lik penye oldu

Şofbenden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybeden 11 yaşındaki Gizem Bera Yüksel'in annesi Ayla Yüksel, acı bir itirafta bulunarak, "Kızım geçen hafta penye istedi. 300 liralık değil, 5 liralık penye. Alamadım, gözünden iki damla yaş süzüldü. Keşke çalsaydım. Ama alıp pazartesi mezarına götüreceğim" dedi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde solunum cihazına bağlı olarak tedavisi sürdürülen İrem Silay Yüksel'in (12) babası Salih, annesi Ayla Yüksel ve diğer yakınlarının, ümit dolu bekleyişleri sürüyor.

Hastaneye gelen basın mensuplarına açıklamalarda bulunan anne Ayla Yüksel, kızı Gizem Bera'nın acısıyla yüreğinin dağlandığını belirterek, "İrem Silay'ın yaşama tutunması tek ümidim. Gizem'i kaybettim, İrem'i kaybetmek istemiyorum. Ben iki mezar yan yana, dayanamam. Öncelikle devlete teşekkür ederim. Devlet elinden gelen her şeyi yaptı. Başta Recep Tayyip Erdoğan'dan Allah razı olsun. Bursa Valiliği de çok yardımcı oldu" diye konuştu.

"5 LİRALIK PENYE İSTEDİ, ALAMADIM"

Acılı anne, yaşamını yitiren kızıyla ilgili acı bir itirafta bulundu. Gizem'in en son tatlı ve penye istediğini söyleyen anne, "Tatlıyı aldım. Penyeyi haftaya alacağımı söyledim. Gözünden iki damla yaş süzüldü ama, 'Olsun anne' dedi. 300 liralık değil, sadece 5 liralık penye. Alamadım, keşke çalsaydım. Ama alıp pazartesi mezarının başına götüreceğim" diye konuştu.

DOKTORLARDAN EN ACI BİLGİ

Tedavisi süren İrem Silay Yüksel'in doktorları ise merakla bekleyen aileye bilgi verdi. Küçük kızın tamamen solumum cihazına bağlı olduğunu belirten doktorlar, "Sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Solunum cihazından çıkarmamız mümkün değil. Tüm imkanlarımız var. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Şu anda yapabilecek tek bir şey var, o da beklemek" dedi.

Önceki gün akşam saat 22.00 sıralarında Arapzade Mahallesi'ndeki evlerinde aile fertleri tarafından banyoda baygın halde bulunan kardeşlerden İrem Silay Yüksel (12), Orhangazi Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından Bursa'ya götürülerek Şevket Yılmaz Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Gizem Bera Yüksel (11) ise Orhangazi Devlet Hastanesi'ndeki müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2011 Çarşamba 18:08:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?