6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Son mitingini Bursa'da yapacak

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölge Müdürü İrfan Altıkardeş'e ziyarette bulundu. Yalçın referandum çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

12 Eylül 2010 tarihinde Türkiye yeniden sandık başına gideceğini dile getiren Yalçın, referandumun Türkiye için yepyeni bir istikamet çizeceğini söyledi. AK Parti teşkilatı olarak konuyu halka her fırsatta anlattıklarını ifade eden Yalçın, "Bu referandum, milletimiz için yepyeni istikamet çizecek. AK Parti Bursa teşkilatı olarak konuyu halka anlatmaya çalışıyoruz. Doğrudan halkın ayağına giderek referandum gündeminin detaylarını izah ediyoruz. Bu bir genel seçim değil. Seçim olduğunda gönlünce istediğin partiye verirsin. Referandum ile çocuklarımız ve gençlerimiz için özürlüler, şehit ve dul yetimleri için çok önemli avantajları çok güzel yenilikleri anayasaya yazma imkanı ortaya çıktı. Evet denilmesi halinde Türkiye'de bireysel hak ve özgürlüklerin evrensel kriterlere ulaşması için önemli bir adım atacağız. Türkiye'de hukuk sistemimizin daha işler hale gelmesi lazım. Yargı bağımsızlığına vurgu yapan değişiklikler çok önemli. Anayasa paketindeki maddeler için 'hayır' oyu verilecek hiçbir şey olmadığı kanaatindeyim. Bu konuları muhalefet partilerine mensup insanlarla görüşüyoruz. Buna partiler üstü bakmamız gerekiyor. Zaten 9 ay sonra seçim var. Orada tüm detaylarıyla siyasi partilerin argümanını konuşacağız. Genel seçim gündemini şu an halkın önüne taşımamalıyız. Halkımız bu hakkını kullansın. Birinci sınıf ülkeler kategorisinde yerimizi alalım" diye konuştu.

"2011'DE DAHA SİVİL ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ TARTIŞIRIZ"

Türkiye mevcut hukuk sistemi ve demokrasi düzeniyle gelişmiş batı ülkelerin seviyesine erişmesi hiç mümkün olmadığını kaydeden Yalçın, 2011 seçimlerinde daha sivil ve demokratik bir anayasanın tartışılacağını vurguladı. Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Mutlaka anayasamızı sivil hale getirmemiz gerekiyor. Bu yeterli değil. 2011 seçiminde daha sivil ve demokratik bir anayasanın tartışılacağına inanıyorum. Diğer siyasi partiler de hazırlıklarını yapacaklar. '2011'de yapacağız' diye 12 Eylül'deki referanduma 'hayır' dememiz gerekmiyor. Bu da çok önemli değişiklikler ve avantajlar içeriyor. Bunu genel seçim havasında sokmak haksızlık. Bu havaya sokanlar değişiklik maddeleriyle ilgili söylediği hiçbir şey yok. Tamamen bilgi kirliliğine yol açacak açıklamalar var. Ben halkımızın sağ duyusuyla demokrat vasfını öne çıkararak güçlü bir 'evet' diyeceğini düşünüyorum"

"BURSA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE EVET DİYECEK"

Bursa'dan referandum için 'evet' oylarının Türkiye ortalamasının üzerinde çıkacağını kaydeden Yalçın, "Bursa geçmiş seçimlerdeki demokrat kişiliğini her zaman gösterdi. Bu sandıkta da gösterecek. Bursa'da, Türkiye'nin serbest piyasa ekonomisi içerisinde daha demokratik usullerle gelişeceğine ve kalkınacağına inanan bir seçmen yapısı var. Tüm seçimlerde de bu görünmüştür. Ben bu oylamada da bu özelliğin öne çıkacağını düşünüyorum. Büyük bir fırsat olan 12 Eylül referandumunu Bursalılar, çok iyi değerlendirecek" şeklinde konuştu.

"BAŞBAKAN FİNALİ BURSA'DA YAPACAK, SÜPRİZLERİMİZ VAR"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum öncesi son mitingini Bursa'da yapacağının önemine temas eden Yalçın, "Başbakanımız, 7 Eylül'de Bursa'ya geliyor. Son mitingini Bursa'da yapacak. Başbakanımızın Bursa'ya verdiği önemi ve değeri görüyorsunuz. Mitingde Başbakanımızı büyük bir coşkuyla karşılayan Bursalılar, demokrasi şölenini taçlandıracak. Çok güzel hazırlıklarımız var. Bursa'da Fomara Meydanı'nda geçmiş zamanlarda yapılan mitinglerden daha farklı daha coşkulu daha geniş katılımlı bir miting olmasını bekliyoruz. Çok güçlü bir 'evet' çıkaracağız Bursa'dan" ifadelerini kullandı.

"REFERANDUM SONRASI YATIRIMLARA HIZ VERECEĞİZ"

Referandum sonrasında Bursa'daki yapılan çalışmaları değerlendireceklerini belirten Yalçın, "Son 8 yılda Bursa'ya çok büyük yatırımlar yapıldı. Çevreyolundan barajlara, bölünmüş yollardan hastanelere kadar, şimdi bu süreci hızla devam ettiriyoruz. Bursa'nın yeni dönemde ihtiyacı olan yatırımları, hem yerel yönetimler hem de merkezi yönetimler açısından devam ettiriyoruz. Referandum sonrası geniş bir basın açıklaması yapacağız. Mevcut yatırımların son durumu, finansmanlarını ve tamamlanma sürelerini halkımızla paylaşacağız. Bursa genel seçime tüm yatırımlarını büyük oranda tamamlamış olarak gidecek. Uzun süreli yatırımları, örneğin İstanbul-İzmir otobanı Bursa'dan geçecek. Hızlı tren Bursa'ya gelecek. Ulaşım entegrasyonları konusundaki büyük projelerinin zaman planını da net bir şekilde açıklayacağız. Bursalıların karşısına çıkacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 11:42:03
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 12:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?