4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Son perdede 11 yıl hapis

Bursa Devlet Tiyatrosu'ndaki yolsuzluk ve zimmet iddialarıyla ilgili olarak eski Devlet Tiyatroları Bursa Müdürü Emin G. ile İdari İşler Müdür Vekili Hasan A.'ya toplam 10 yıl hapis cezası veren mahkeme, eski Genel Müdür Rahmi D.'ye ise 1 yıl 3 ay hapis verip cezayı tecil etti.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "zimmet" suçundan 12'şer yıla kadar hapisleri talep edilen tutuksuz sanıklardan bugünkü duruşmaya sadece eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi D. katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar eski Devlet Tiyatroları Bursa Müdürü Emin G. ile İdari İşler Müdür Vekili Hasan A. gelmedi.

Sanıklardan Emin G. ile Hasan A.'nın 5'er yıl hapislerine karar veren mahkeme, Rahmi D.'ye de 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Rahmi D'nin cezası tecil edildi.
Bursa Devlet Tiyatrosu'ndaki yolsuzluk ve zimmet iddialarıyla ilgili yargılanan 17 kişinin 19 Nisan 2006 tarihindeki duruşmasında karar çıkmış, eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi D., eski Bursa Müdürü Emin G. ve eski İdari İşler Müdür Vekili Hasan A. hakkında 3 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezası verilmiş, diğer sanıklar ise beraat etmişti. Mahalli mahkemenin kararını inceleyen Yargıtay, ceza alan 3 kişinin kararını bozarken, 14 kişinin beraatını ise onamıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2009 Salı 21:07:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?