2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sönmez görevi bırakıyor

SÖNMEZ GÖREVİ BIRAKIYOR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez, 15 yıldır yürüttüğü görevinin 2012'de kanunen sona ereceğini, bunun ilk adımı olarak şubat ayında yapılacak genel kurulda aday olmayarak OSB başkanlığı görevini devredeceğini açıkladı. Sönmez, OSB başkanlığı için İlhan Parseker'i destekleyeceğini bildirdi.

BTSO Başkanı Celal Sönmez, yazılı açıklama yaparak, önümüzdeki ay yapılacak OSB genel kurulundaki tavrına ilişkin bilgi verdi. Açıklamasında, 15 yıldır layıkıyla yürütmekte olduğu BTSO Yönetim Kurulu Başkanlığı görev süresinin, ilgili yasa gereği 2012'nin Kasım ayında sona ereceğini hatırlatan Sönmez, "Yeni yüzlere ve gençlere fırsat tanımak, onların önünü açmak, ancak gerektiğinde tecrübelerimizi de aktarmak benim hayat tarzımdır. Bunun ön adımı olarak, şubat ayında yapılacak Organize Sanayi Bölgesi genel kurulunda, BTSO başkanlığına ilave olarak halen yürütmekte olduğum OSB başkanlığı görevimi devredeceğim. 2012 sonuna kadar, 15 yıldır yürüttüğüm, bir anlamda tüm kamu görevlerinden ayrılarak, kendime, aileme ve işlerime zaman ayırabilme fırsatı bulacağım" dedi.

"DESTEĞİM İLHAN PARSEKER'E"

Organize Sanayi Bölgesi Genel Kurulu'nun şubat ayında yapılacağını kaydeden Sönmez, Meclis Başkanı İlhan Parseker'in OSB başkan adaylığını destekleyeceğini belirterek, "OSB genel kurulu öncesinde, halen BTSO Meclis Başkanı olan Sayın İlhan Parseker'e OSB başkanlığı görevini üstlenmesini teklif ettim. Bunu, özveri göstererek kabul etmesini memnuniyetle karşılayarak, genel kurulda kendisine desteğimizi sunacağımızı ifade ettim. Parseker'in OSB başkanlığını yürütmesinin, iki yıl sonraki daha üst bir göreve hazırlık konusunda da önemli bir deneyim olacağı düşüncesindeyim."

Sönmez, ortaya atılan kasıtlı dedikodulara da değinerek, "Son zamanlarda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile ilgili yakışıksız ve kasıtlı birtakım dedikodular gündeme taşınmaya çalışılmaktadır. 25 Ocak 2011'de yapacağımız BTSO Meclis toplantısında, bu husustaki gerekli açıklamalar tarafımdan yapılıp, arkadaşlarımızın tüm soruları cevap bulacaktır. Umarım ki, Meclis üyelerimizin katılımı yüksek olur, tüm üyelerimiz her soruyu yöneltir ve detaylı cevabını alma imkanı bulurlar" diye konuştu.

PARSEKER: "OSB'Yİ YÖNETMEYE ADAYIM"

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İlhan Parseker de, OSB başkanlığı için aday olduğunu yazılı açıklamayla duyurdu. Parseker, Bursa OSB gibi Türkiye'nin en gözde sanayi bölgesine ve Bursa'ya emeği geçen BTSO Başkanı Celal Sönmez ve tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederek, bugüne kadar gösterilen çabaların OSB'ye büyük değer kattığını vurguladı. Parseker, şunları söyledi:

"Sayın Sönmez, kendisinden sonra gelecek arkadaşların önünü açmak gibi ilkeli bir yaklaşımla, iyi niyetini ve büyüklüğünü göstermiştir. Başkanımızın ve birçok meclis üyesi arkadaşımızın talebi doğrultusunda, meclis üyelerimiz ve OSB'deki tüm sanayicilerimizle birlikte OSB'yi yönetmeye talibim. Gösterilen teveccühe çok teşekkür ederim. Gerek BTSO'daki, gerekse Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yönetimindeki 10 yıla yayılan görevlerim sebebiyle, sanayicilerin tüm meseleleriyle iç içeyim, sorunlara yabancı değilim. Genel kurulumuzun güveniyle bu göreve seçilmemiz durumunda, Organize Sanayi Bölgesi'ni daha da geliştirmek, sanayicilerimizin sorunlarını gidermek, sanayicimizin en kaliteli enerjiyi, suyu, doğalgazı en iyi fiyatla kullanabilmesini, tüm sanayicilerimizin sosyal birlikteliğini sağlayacak bir ortamı yaratmak, bundan sonraki görevimiz olacaktır."

MAHMUT YILMAZ: 'BEN DE ADAY DEĞİLİM'

BTSO ve OSB Başkan Yardımcısı Mahmut Yılmaz da, bu göreve yeniden aday olmayacağını duyurdu. Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in OSB'nin yeni döneminde görev almayacağını öğrendiğini vurgulayarak, "Bugüne kadar büyük bir özveri ile görev yaptığım OSB'nin yeni döneminde, benim de şahsi fikrimin aynı yönde olduğunu, şubat ayında yapılacak olan seçimlerde görev almayacağımı Bursa kamuoyuna ve üyelerimize duyururum" dedi.

SÖNMEZ GÖREVİ BIRAKIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2011 Cumartesi 12:24:00
Güncelleme :9 Ocak 2011 Pazar 00:40:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?