4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sosyal tesislerde yenilik müjdesi

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’ne ait tesislerin yapacakları düzenlemelerle halkın daha iyi istifade edebilecekleri sosyal tesisler haline getireceklerini müjdeledi.

Başkan Altepe, teknokrat ve bürokratlarıyla birlikte Büyükşehir Belediyesi’ne ait havuzlupark, Dobruca, Hünkar Köşkü’nde incelemelerde bulundu. Tesislerle ilgili yetkililerden bilgi alan Altepe, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’ne ait çok değerli tesislerin olduğunu fakat bunların değerlendirilemediğini söyledi. Bursa’nın en güzel yerlerindeki bu tesislerin belli dönemlerde değil sürekli halkın kullanımına açık hale getireceklerini ifade eden Altepe, “Bursa’nın en güzel yerlerindeki bu tesisler en iyi şekilde kullanılacak şekilde değerlendirilememiş.

Bunların neden değerlendirilemediğini anlamakta güçlük çekiyoruz. Yeni dönemde bunları tek tek inceleyip, halkın girebileceği, ihtiyaçlarını karşılayabileceği sosyal tesisler haline getireceğiz” dedi.
Özellikle havuzluparkın kent içinde kalmasına ve güzel bir park alanına sahip olmasına rağmen 3 ay kullanılabildiğine dikkat çeken Altepe, “Havuzlupark sadece havuzun olduğu bir tesis değil. Atıl halde büyük bir alana sahip. Ayrıca yeşil alanı ile de büyük bir tesis. Burayı sadece 3 ay değil, kışın da vatandaşlarımıza kullandıracağız” diye konuştu.

Dobruca’daki BUSKİ Tesisleri’nin de bulunduğu yer açısından Bursa’da eşi nadir yerlerden biri olduğunu ifade eden Altepe, “Dobruca’daki tesisler Bursa’nın her yönden görünebildiği bir yer. Kafeterya, restorant, spor ve yürüyüş alanlarıyla güzel bir yer haline getirmek için çalışmalarımız başladı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi’ne ait Hünkar Köşkü’nün atıl durumunda kalan bölümünde yapacağımız çalışmalarla burayı halkın kullanımına açacağız. Müze kısmı müze olarak kalacak. Diğer kısmı vatandaşlarımızın sosyal yönden rahatlıkla hizmet alabileceği yerler haline getireceğiz. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan doğa ve tarih ile iç içe olan tesisler Bursalılar'ın kültürel, sportif ve sosyal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerler haline gelecek” şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 14:17:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?