4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Soylu'dan Ergenekon değerlendirmesi

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Ergenekon meselesinin üzerine gidilmesinin devam etmesi gerektiğini ifade ederek, "Eğer Susurluk'la Ergenekon arasında büyük bir atlama gerçekleştirilir, 28 Şubat burada hiç kabahat yokmuş gibi bir konumladırma içerisinde olunursa, Türkiye demokrasisi adına büyük bir gelişme kaydedilemez. 28 Şubat da bu konuda değerlendirilmelidir" dedi.

Partisinin büyükşehir ve diğer ilçelerin belediye başkan adaylarının tanıtımı için Bursa'ya gelen DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, AK Parti'den istifa eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ile Orhan Camii'nde cuma namazı kıldı. Esnafa hayırlı işler temennisinde bulunan Soylu, İHA muhabirine Ergenekon soruşturması hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin temiz bir toplum anlayışıyla bütünleşmesi gerektiğini ifade eden Soylu, "Türkiye, hukukun üstünlüğünden vaz geçmemelidir. Bizim gibi
insanların hukukun üstünlüğünden başka sığınacağı bir liman yoktur. Türkiye kapalı kapılar altında bizim için biçilen elbiselere sığmayacak kadar büyük bir ülkedir. Küçük beyinler ülke için birtakım başka düşünce içerisinde bulunabilirler. Bu içeride ve dışarıda olabilir. Ergenekon meselesi ciddi bir meseledir. Türkiye bu meselenin üzerine gitmelidir. Ama eğer Susurluk'la Ergenekon arasında büyük bir atlama gerçekleştirilir, 28 Şubat burada hiç kabahat yokmuş gibi bir konumladırma içerisinde olunursa, Türkiye demokrasisi adına büyük bir gelişme kaydedilemez. 28 Şubat da bu konuda değerlendirilmelidir" şeklinde konuştu.

"BUGÜN BURSA'DA DP İÇİN TARİHİ BİR GÜNDÜR"

AK Parti'den istifa ederek DP'ye geçecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e övgüler yağdıran Soylu, "Biz, çok değerli bir Bursa sevdalısını, hizmet için kendini adamış bir insanı DP'yle, hepimizin ocağıyla buluşturacağız. Bursa büyük insanların şehri. Sayın Şahin, hem İnegöl, hem de Bursa'da büyük ve önemli başarılara imza attı. Bursa'ya çağdaş hizmetler sunmuştur. Herkesin büyük sevinci var ve DP için bugün tarihi bir diriliş günüdür" diye konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise duygularını "İnsan sevgimiz ve Bursa sevdamız devam ediyor" diyerek ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2009 Cuma 16:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?