3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

'Sözde değil, özde hizmet'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletin efendisi değil, hizmetkarı olduklarını, sözde değil özde hizmet ürettiklerini söyledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 12 Nisan 2006 tarihinde çıkan yangında evleri yanan köylüler için TOKİ tarafından yapılan 105 ev 99 ahır ile ticaret merkezinin anahtarlarını dağıttı. Bir afetin ardından vatandaşların yardımına koştuklarını ifade eden Erdoğan, "Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak ne zaman halkımız dara düşmüşse, devletinin her an onun yanında olabileceğini bu uygulamayla göstermiş olduk. AK Parti iktidarı olarak, bu sadece Karaköy'de olmadı, bunu aynen Erzurum'da da yaptık, Diyarbakır'da yapıyoruz, Türkiye'nin birçok köyünde yapıyoruz. 1966 yılında meşhur Varto depreminden bu yana yapılmakta olan veya yapılacağı söylenen afet koınutlarından 30 bini aşkın konut ne yazık ki ortada bırakılmışken, biz geldik bunlara başladık. Bitirip sahiplerine teslim ederken, bu 30 bin konuttan kala kala 4 bin konut kaldı. Bunları da bitirip sahiplerine teslim edeceğiz" dedi. 

Devlet-millet kaynaşmasını en güzel şekilde ortaya koyduklarının altını çizen Erdoğan, "Şu konutlar yoğun bir çalışmayla hepsi 8 ayda bitirilip sahiplerine teslim edildi. Bunun nasıl bu kadar süratle yapıldığı her türlü takdirin üstündedir. Toki başkanımıza ve yüklenici firmaya teşekür ediyorum. Birçok şeyler söylendi. Yapamazlar denildi. Sizin sahibiniz yok dediler. Aldatıyorlar dediler. Biz meydanlara, halkın huzuruna çıktığımızda bir şey söyledik: Ne aldatan olacağız, ne aldanan olacağız demiştik. 

Milletimizin iktidarını kurmuştuk. Bu iktidar Ahmet'in, Mehmet'in, Ayşe'nin, Fatma'nın iktidarı değildir. Bu iktidar milletin iktidarıdır. Şu anda bu güzel Karaköy'ümüzde bu şirinliğe yakışır evler de böylece bitti. Millet ne diyor: Sözde değil, özde hizmet. Ağlarken, gülen millet diyor. Bu milletin ağzı. Millet böyle konuşuyor. Biz de bunun gereğini yapıyoruz. Biz sizin efendiniz değiliz, biz sizin hizmetkarınınız. Siz mutlu oldukça biz mutluyuz. Siz dertli oldukça biz de dertliyiz" diye konuştu. 

Daha sonra Erdoğan, afet konutlarının anahtarlarını dağıttı. Erdoğan, bir kadına, evin kaç odası olduğunu sordu. 4 oda cevabını alınca, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar müdahale ederek 3 oda olduğunu söyledi. Ancak Erdoğan, "Ben teyzeye inanıyorum. O evin içine girmiş, sen kağıttan bakıyorsun. Ben damdan düşene bakarım" diye espri yaptı. Başbakan Erdoğan, evleri dolaşarak köy sakinleri ile sohbet etmeyi ihmal etmedi. Erdoğan'ın köyde, okulunu 8. sınıfta bırakan bir kız öğrenciden okula devam etmesi için söz alması dikkat çekti. 

TOKİ tarafından yapılan 105 evin her birinin 57 milyar liraya mal olduğu, eşyalarını İnegöllü mobilyacıların hediye ettiği öğrenildi. Ayrıca 99 ahır ve 10 tandır yapılırken, yangında zarar gören köy okulu da onarıldı. Orman işletmesi ve belediye tarafından orman tekrar ağaçlandırıldı. Ayrıca her eve iki tane çanak anten takıldığı, Cumhuriyet tarihinde, afetin yaşandığı aynı yıl içinde bitirilen ilk afet evleri olduğu belirtildi. 

Vatandaşlar, "Sayın Başkanımız hızır gibi yetişip yaralarımızı sardınız. Size ve TOKİ'ye çok teşekkür ederiz" yazılı pankart astı. Afetzedeler evlerin parasını 2 yılı geri ödemesiz 20 yıl içinde ödeyecek. Bursa Valiliği'nin öncülüğünde açılan kampanyada yardımseverlerden 725 bin YTL toplandığı, bu paranın vatandaşlara mağduriyet durumuna göre dağıtıldığı kaydedildi. Törene, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çelik ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Karaköy'den vatandaşların sevgi gösterileri ile uğurlandı. Balıkesir'in Gönen ilçesinden Mustafakemalpaşa'nın Karaköy'üne gelen Ali Remzi Özdemir isimli bir vatandaş, Başbakan Erdoğan'ın yolunu keserek yüksek sesle, "Basına bakmayacaksın. Çankaya'ya çıkacaksın. Baykal'ı çatlatacaksın. Cumhurbaşkanı olacaksın" dörtlüğünü okudu. Başbakan'ın korumalarının müdahele ettiği vatandaş, Erdoğan'dan Çankaya'dan vazgeçmemesini istedi. 

Köyden bir genç de "Cumhurbaşkanı olma, beraber yürüyelim bu yolda" diye bağırdı. Başbakan bu gençle de ilgilenerek gönlünü aldı.
iha
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2007 Cumartesi 18:48:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?