3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sözde dernek

Bursa'da tespit ettikleri işadamlarına zorla senet imzalatan ve dernek çatısı altında sorgu odası kurarak işkence yaptıkları iddia edilen 12 kişilik suç örgütü çökertildi.

Alınan bilgiye göre, Bursa ve çevresinde faaliyet gösteren suç örgütünün çok sayıda işadamına tehdit yoluyla senet imzalatıldığı ihbarını alan Bursa Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Amirliği ekipleri, harekete geçti.

Polis ekipleri Setbaşı Mahallesi'nde bulunan At ve Sporlarını Severler Derneği yöneticisi K.Ö.'yü (40) takibe aldı. Uzun süren takibin ardından, K.Ö.'nün liderliğindeki 12 kişilik örgütün, zor durumda bulunan borçlu işadamları, inşaatçılar, oto galerici gibi meslekte çalışan insanları bularak, yardım etme bahanesiyle irtibat kurdukları öğrenildi. Daha sonra şehir merkezindeki derneğe getirilen işadamlarına zorla senet imzalattıkları iddia edilen zanlıların, derneğin alt katında bulunan sorgu odasında da işadamlarına işkence yaptıkları öne sürüldü. Örgüt liderinin, emirlerini yerine getirmeyen adamlarını da sorgu odasında falakaya yatırdığı iddia edildi.

Ekipler 11 ayrı olayda 28 kişiyi mağdur ettikleri belirlenen zanlıların yakalanması için 20 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, örgüt lideri K.Ö ile birlikte adamları H.Ç (33), N.Z (33), Y.O (36), M.K (32), A.Ö (38), S.D (36), Ş.Ö (36), M.H (37), A.T (40), A.V (29) ve A.Ö (39) gözaltına alındı.

Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 8 tabanca, 8 şarjör ve 30 fişek ele geçirildi. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, "Çıkar amaçlı örgüt kurmak", "silahla adam öldürmeye teşebbüs", "oto kurşunlama", "nitelikli yağma", "kişiyi hürriyetinden mahrum kılma ve zorla senet imzalatma" suçlarından adliyeye sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 17:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?