4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

SP: 'Herzilya'yla anlaşma iptal edilsin'

Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve meclis üyelerinden İsrail'in Herzilya kenti ile kardeş şehir anlaşmasının iptal edilmesini istedi.

İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Molla Salih, Bursa'nın barışın başkenti olduğunu belirterek, "Bu şehirle kardeş olan dünyada bir çok şehir mevcut. Ancak 3 haftadır Filistin'de soykırım gerçekleştiren bir ülkenin şehriyle kardeş şehir olmak, bu şehrin insanının onuruna dokunmaktadır. Dünyaya 600 yıl adalet ve huzur dağıtan bir medeniyetin kurucusu Osmangazi ile birlikte ve nice büyük padişah ve evliyayı bağrında barındıran Bursa'mıza asrın soykırımını işleyen bir devlet ile birlikte kardeş olarak anılması yakışmamaktadır. Bu kadar zaman geçmiş olmasına rağmen bunun iptal edilmemiş olması bu şehrin insanlarını üzmekte. Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ve belediye meclisindeki bütün üyelerden, bugünkü meclis toplantısında İsrail'in, Herzliya şehri ile olan ilişkilerin gözden geçirilmesi ve kardeşlik kararının oybirliği ile iptal edilmesi gerekiyor. Bu karar Gazze'yi kardeş şehir ilan ederek Gazze'de İsrailliler'in yerle bir ettiği kamu binaları ve okulların onarımına katkı koyacaktır" dedi.

Suriye ve Filistin Mülteci kamplarını ziyaret eden Gençlik Kolları Sözcüsü Orhan Mollasalih ise, "Golan Tepeleri'ne gidip savaşa en yakın noktadan şahitlik etmek ve Filistinli kardeşlerimize Türk halkının manevi destek ve dualarını iletmek için yola çıktık. Suriye halkı ve yetkililerinden büyük ilgi gördük. Golan tepelerine çok yakın mesafede sıcak çatışmalar olduğu için bölgeye gidemedik. Suriye'deki Filistin mülteci kamplarını ziyaret ettik. Mültecilerin ve diğer savaş mağdurlarının içler acısı halini bizzat müşahede ettik. Hem Suriye halkının hem Filistinli kardeşlerimizin bizim şahsımızda Türk milletinden ne kadar çok umutlu olduklarını gördük. Alışveriş yaptığımız bazı esnafın bizden para almayıp Türk bayrağı istemesi gözlerimizi yaşarttı. Türkiye Ortadoğu'nun lokomotifi olabilecek tek devlettir. Kamp liderleri ve halk Türkiye'nin tavrının Arap ülkelerinkinden daha etkili olduğunu söylüyor" diye konuştu

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2009 Perşembe 12:29:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?