3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

SP'den GDO tepkisi

SAADET PARTİSİ'NDEN GDO TEPKİSİ

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış, GDO'lu ürünlerin dünyada tartışma konusu olduğunu belirterek, çıkartılan yönetmeliğin derhal geri çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış, düzenlediği basın toplantısıyla çıkartılan GDO yönetmeliği ile alakalı tepkilerini dile getirdi.

GDO'lu ürünlerin tüm dünyada tartışıldığını belirten Tanış, "GDO'lu ürünlerle insanların geleceği tehdit altındadır. Bu ürünler önümüze devasa problemler çıkartmaktadır. Şeker, mısır, soya gibi ürünler binlerce gıda olarak önümüze gelmektedir. GDO'lu ürünlerle alakalı olarak çok uluslu şirketler rant elde edecektir. Çıkartılan yönetmelik yeteri kadar açık değildir. Bu ürünler insan sağlığına birçok açıdan zarar vermektedir. Bu ürünler ayrıca kısırlaştırılmış ürünler anlamını taşımaktadır. Bitkilerin genleriyle oynayarak onlara şekil vermek, tüketen insanlara ne gibi etki yapmaktadır? Bu yönetmelik geri çekilmeli ve ithalat durdurulmalıdır. Bakanlar kurulunda bekleyen biyo güvenlik yasası derhal çıkartılmalıdır. GDO konusunda ekonomik kaygılar düşünülmeden insan sağlığı ön plana alınmalıdır. GDO'lu ürünlerin üzerine açık şekilde yazılarak tüketici haberdar edilmelidir" dedi.

SAADET PARTİSİ'NDEN GDO TEPKİSİ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2009 Cuma 12:14:00
Güncelleme :6 Kasım 2009 Cuma 15:03:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?