6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

SP'den Sunexpress'e tepki

SAADET PARTİSİ'NDEN SUNEXPRESS'E TEPKİ

Saadet Partisi (SP) Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış, Sunexpress'in uçuşları durdurma kararı almasındaki asıl sebebin araştırılmasını isterken, Balkan ülkelerine seferlerin de bir an önce başlatılmasını tavsiye etti.

Parti İl binasında düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan SP Bursa İl Başkanı Hilmi Tanış, bankaların 2009 yılında yüzde 50 oranında artığını iftiharla açıkladığına dikkat çekti. Türkiye'nin 8 seneden beri yılda ortalama 150 milyar dolar faiz ödediğini vurgulayan Tanış, Türkiye'nin borçlarının ise 200 milyar dolardan 500 milyar dolara çıktığını söyledi. Başbakanın küçük esnaf için söylediği sözleri de eleştiren Tanış, bunun bir idam fermanı olduğunu ileri sürdü.

Sunexprees'in, Yenişehir havaalanından yaptığı uçuşları durdurma kararına da değinen Tanış, "Bursa'nın Anadolu'ya açılan tek havayolu kapısı da kapanmış oldu. Bursa-Diyarbakır, Bursa-Erzurum, Trabzon-Antalya seferleri geçmiş dönemde yapılıyordu ve hepside kar ediyordu. Sun Exprees hiç zarar etmezken birden bire şirketin seferleri iptal kararının arkasında ne yatıyor? Buradan yetkililere soruyoruz. Ayrıca Bursamız, Balkan göçmenleri açısından büyük nüfus potonsiyeline sahiptir. Yenişehir'den Balkanlara uçuşun önü açılmalıdır. Uluslararası kargo konusu da dikkate alınırsa Bursa ve ilçelerine büyük ekonomik katkı sağlanır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 14:04:03
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 18:11:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?