3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Spor Müdürlüğü'nde görev teslimi

Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden İstanbul'a tayini çıkan Ömer Gümüş, görevi İstanbul'dan gelen İl Müdürü Tamer Taşpınar'a devretti.

Atatürk Spor Salonu VİP salonunda düzenlenen devir teslim töreninde duygulu anlar yaşandı. Törende konuşan yeni İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş, "Sinop'tan Bursa'ya yerleşmek için gelmişken, genel müdürlüğünün talimatlarıyla İstanbul'a atandım. Verilen görev devlet görevi. Çok değerli bir arkadaşım İstanbul'dan buraya tayin edildi. Kaldığım sürece, personelim, kulüp başkanları, spora gönül vermiş tüm arkadaşlarımızla ciddi manada bir spor atılımı yaptık.

Türk sporu ve Bursa sporunu hep birlikte bir yerlere getirdik. 6 yıllık süre içinde dolu dolu bir hizmet dönemi geçirdik. Ben Bursa'yı yurt olarak edinmiştim. Yine sizlerle beraber olacağım. Hem Bursa'yı hem İstanbul'u değerli arkadaşım Tamer Taşpınar ile birlikte yöneteceğiz. Burada görev alan arkadaşlarıma her zaman kapım açık, her zaman gelebilirler" dedi.

"İSTANBUL'DA TOPRAK SAHA BIRAKMADIK"
Bursa'nın şehzadeler şehri olduğunu ifade eden yeni Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar ise, "Bursa benim için yabancı bir şehir değil. İstanbul'dan kafamı dinlemek için ilk gelmek istediğim yer. 1978 yılında Bursa'da düzenlenen tekvando şampiyonasında Türkiye ikincisi oldum. İstanbul'da çok güzel çalışmalar yaptık. Gençlerimizin, ülkemizin bizden beklentileri var. 70 milyonu ve güzel Türkiye'yi temsil açısından güzel projelere imza atmak gerekiyor. Sporu tabana yayma projeleri yaptık.

Salonu yapmak önemli, ancak içini doldurmak da önemli. Salonları tam kapasite ile kullanmak gerekiyor, bu çerçevede çok iş yaptık. Atletizmi, güreşi, voleybolu tabana yayma projeleri yaptık. İstanbul'da tesis açığı vardı, kesilme noktasında hazır 23 tesis bıraktık. Hepsi çok modern. Toprak sahamız kalmadı, hemen hemen her sahayı sentetik çim yaptık. Gençlere doğru yolu göstermek ve o yolda ortamı hazırlamak gerekiyor. O konuda adımlar attık. Bu konuda valimiz bize çok yardımcı oldu, hiç bir projemiz geri dönmedi.

Bursa'da da oturup konuşacağız, sizlerin fikirlerini alacağım. Bursa gençleri için ne yapacağız? Bu bir lütuf değil, bizim görevimiz" şeklinde konuştu.
Ömer Gümüş, konuşmaların ardından görevi Tamer Taşpınar'a devretti.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 17:11:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?