3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Stad projesine tartışmalı 'evet'

BTSO'DA STAD PROJESİNE TARTIŞMALI 'EVET'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (BTSO) Atatürk Stadı projesine aktarılması kabul edilen 1 milyon euro, sanayiciler arasında tartışmaya sebep oldu. Proje bedeline tepki gösteren bazı sanayiciler miktarın daha yararlı projelere aktarılmasını isterken, bazı üyeler de aidatlarının silinmesini teklif etti.

BTSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı, İlhan Parseker başkanlığında yapıldı. Atatürk Stadı projesine aktarılması planlanılan 1 milyon euronun da karara bağlandığı toplantının ilk bölümünde, stad çalışmaları hakkında üyelere bilgi verildi.

Stad sunumunun yapılmasının ardından görüşünü ifade etmek isteyen üye Özkan Kamiloğlu, futbolun dipsiz bir kuyu olduğunu belirterek, stada harcanacak paranın daha yararlı işlere verilmesi gerektiğini söyledi. Kamiloğlu, "Bir futbolcu yüzde 15 stopaj vergisi verir. Bu vergiyi de kulübü karşılar. Bu sporcu askere gitmemek için Yunanistan'da top koşturur. Daha sonra biz bu oyuncuya ay yıldızlı formayı giydiririz. Bu nasıl bir spordur? Bu kararın karşısındayım. Daha yararlı ve değerli bir kaynağa ayırmamız

Bursa için iyi olur. Futbolun sosyallik gibi özelliğinin olduğunu söylemek yalandan ibarettir. Futbol gibi dipsiz bir kuyuya bu paranın aktarılması uygun değil" dedi.

 

"STADIN BÜTÜN MASRAFLARINI KARŞILAMIYORUZ"

Yeni stadın Bursa'ya değer katacağına inandıklarını belirten Celal Sönmez, "Stad için ilk kibriti biz ateşlemeliyiz. Avrupalılar bu konuda çok iyi. Futbol sosyal bir olgudur. Dünyada bu spor oynanıyor. Stadın şehir içinde olması belki uygun olmayabilir. Ama ona biz karar vermiyoruz. Biz burada stadı yapmıyoruz. Proje bedelini karşılıyoruz. Bu da stad işinin yüzde 1'ine denk geliyor. Bursa'nın stadı şehre yakışmıyor. Şehre yakışır bir stad gerekli" diye konuştu.

Alman mühendislik firmasının peşinat olarak bir miktar istediğini kaydeden Sönmez, "1 milyon euronun verilmesi için sizden destek istiyorum. Alman firması peşinat istiyor. Bu verilmezse projeyi uygulamayı kabul etmiyor. Türkiye'de yapılacak bir dünya şampiyonasında Bursa da kendi stadıyla yer almalıdır" ifadelerini kullandı.

Sönmez'in konuşması sırasında bir üye, stad projesine ayrılan paranın fazla olduğunu belirterek aidat borcu olan üyelerin alacaklarının silinmesini istedi.

Projeye karşı çıkan üyeleri eleştiren işadamı Hüseyin Özdilek, bir ülkenin gelişebilmesi için kaliteli bir stadının olması gerektiğini söyledi.

Meclis üyesi ve eski sporcu Fuat Alparslan, 11 sporcu için 1 milyon euronun ayrılmasına tepki göstererek, ayrılan paranın yarısının salon sporlarına verilmesi durumunda Bursa'dan binlerce sporcunun çıkacağını kaydetti.

BTSO'DA STAD PROJESİNE TARTIŞMALI 'EVET'
BTSO'DA STAD PROJESİNE TARTIŞMALI 'EVET'
BTSO'DA STAD PROJESİNE TARTIŞMALI 'EVET'
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 11:18:00
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 12:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?