6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Stadyumda yeni rota acemler

STADYUMDA YENİ ROTA ACEMLER

Bursaspor'un liderliğe yükselmesi ile yeniden alevlenen stadyum inşaatı konusunda önemli gelişmeler yaşanıyor. Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün, mevcut stadın olduğu yere yapılacak projenin yol açacağı sıkıntıları gündeme getirmesi ve kapasitenin 32 bin ile sınırlı kalması üzerine yeni yer arayışları başladı.

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, tapusu Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan Acemler'deki yaklaşık 600 dekarlık alanda timsah arena stadyumu yapılmasını teklif etti. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teklifi ileten Karabulut, "Bursaspor'un zirveye oynaması, Avrupa Kupaları'na katılacağının kesinleşmesi sebebiyle yeni stat ihtiyacı doğdu. Mevcut Atatürk Stadı'nın genişletilmesinin, yıkım ve zemindeki zorluklar yüzünden alternatif Acemler'deki Veledrom sahalarının yerine timsah arena projesini tatbik etmek çok kolay ve pratik olarak mümkün olabilir. Böylece hem maliyetten avantajlı hale gelinirken, hem de uygulama anlamında zaman kayıplarının önüne geçilecektir. Maçlar oynanırken, seyircinin yıkım yüzünden mağdur olması ortadan kalkacaktır. Ayrıca yedek stadyum olarak Atatürk Stadı'nın kalması mümkün. Ayrıca Merinos Stadı'nın yıkılarak Kongre ve Kültür Merkezine dahil edilmesi ile şehir merkezinde yaşanan amatör spor kulüpleri karşılaşmaları için Atatürk Stadyumu kullanılabilir" dedi.

Karabulut, Atatürk Stadyumu'nu yıkmak yerine, yeni stadın Acemler'e yapılması ile şehir merkezinde iki önemli spor tesisi ve kapalı yüzme havuzu, spor salonunun da muhafaza edilmesinin önemli bir kazanım olduğuna dikkat çekerek, "Atatürk Stadı etrafında belediyenin yapacağı güzel bir çevre düzenlemesi ve meydan oluşturularak, eski statta vatandaşlarının katılımıyla daha değişik organizasyonlar kolaylıkla yapılabilir. Konserler, toplantılar içinde eski stadyum aktif olarak şehir merkezinde, trafiği de zorlamadan değerlendirlmeye devam eder. Ayrıca timsah arenanın Acemler'de olması vatandaşların kolay ulaşımı bakımından da bir sıkıntı meydana getirmeyecektir. Bursaray istasyonuna yakınlık sebebiyle birçok kişi toplu ulaşım vasıtası ile maça kolayca ulaşabilecek. Görükle'den Kestel'e kadar olan güzergahta onbinlerce kişi ulaşım ve otopark sıkıntısı yaşamayacak. Timsah arenanın sosyal aktivite bölümleri için de Acemler çok uygun bir konumda olacaktır" diye konuştu.

Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, bu tekliflerini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ilettiklerini, Altepe'nin de Ankara'da yapılan görüşmelerde bu teklifi alternatif olarak gündemlerine aldığını söyledi.

Konuyla ilgili İHA muhabirinin sorularını cevaplandıran Başkan Recep Altepe, mevcut stadyum alanında yeni tesisin yapılması ile alakalı bütün çalışmalar tamamlanmasına rağmen, 32 bin kişilik kapasitenin yetersizliği konusunda soru işaretleri olduğunu açıkladı. Başkan Altepe, "Atatürk Stadyumu'nun yerinde 32 bin kişiyi geçemiyoruz. Oysa Bursaspor'un son maçları için çok daha fazla bilet talebi var. Bu taleplerin karşılanmaması sıkıntıya sebep oluyor. Büyük maçlar için bu seyirciyi dışarıda bırakmamız gerekiyor. Timsah arena projesinde 40-50 bin kişilik bir tesis olması gerektiğini fark ettik. Bu sebeble şehir merkezinde en önemli alternatif olan Acemler'deki Veledrom sahalarının yerini inceleme aldık. Bu alanda çok daha hızlı hareket kabiliyeti de bulunuyor. Birçok avantajı da görünce yeniden değerlendirme aşamasındayız" diye cevap verdi.

STADYUMDA YENİ ROTA ACEMLER
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 12:58:05
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 13:09:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?