4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

'Strateji planlama yol haritamız olacak'

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, stratejik planlama ile kentin yol haritasını çizeceklerini belirterek, “5 yıllık stratejik planımızı hazırlıyoruz. Bunu milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız başta olmak üzere kent dinamikleriyle paylaşarak doğru bir planlama ile Bursa’nın ufkunu açacağız” dedi.

Başkan Altepe, Strateji Geliştirme Şube Müdürlüğü’nün toplantısında yaptığı konuşmada, strateji planlamanın öneminin altını çizdi. Strateji planlamanın Bursa’nın geleceği ile ilgili ortaya koyacakları bir yol haritası niteliğinde olduğunu ifade ederek, “Bursa, çok önemli bir dünya kenti. Dünyanın cennet mekanlarından biri olan bu kentte yaşamaktan dolayı çok şanslıyız. Bu kentin geleceğini şekillendiriyoruz, güzelliklerini ortaya çıkarıyoruz, kararlar alıyoruz. Burada oluşturulan yol haritaları çok önemli” diye konuştu. Bursa’nın geleceğine bugünden daha yaşanabilir bir Bursa hazırlamayı amaçladıklarını anlatan Başkan Altepe, şehrin sahip olduğu özelliklerin bu noktada önemli olduğunu kaydetti.

Bursa’nın her yönüyle büyük bir nimet olduğunu söyleyen Altepe, Bursa’nın tarihi ve turizm kenti kimliğinin ortaya çıkarılmasıyla ilgili atılacak adımlarla stratejilerin belirleneceğini bildirdi. Başkan Altepe, “Bu kentte her türlü yatırım ve çalışmalar yapılıyor. Ancak faydalı yatırımların yapılması kentin gelişimini tetikleyecek. Bursa’yı ayağa kaldıracak çalışmalar da kentin ekonomisini canlandıracak. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapacağız” dedi.

Altepe, geçmiş dönemlerde olduğu gibi yanlış işlerin yanlış zamanlarda yapılmasına engel olacaklarını belirtti. Başkan Altepe, “İmkanlarımız çok kıt. Belediyeye katkı sağlayacak değil, şehrimizin ufkunu açacak çalışmalar yapmalıyız. Hizmetlerimizle şehrin dönüşümünü sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 15:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?