3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Stratejik plan muhtarlara anlatıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2010-2014 Stratejik Planı’nı kentin tüm dinamikleriyle paylaşarak hazırlıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinden tüm vatandaşların anketle görüşlerinin de alındığı stratejik plan, milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarından sonra muhtarlara anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Bursa’nın geleceğini ilgilendiren ve planlı gelişmesine katkı sağlayacak olan 2010-2014 Stratejik Planı’nı halkın tüm kesimlerinin görüşlerini alarak hazırlıyor. Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Semih Pala’nın başkanlığında Merinos Kültür Merkezi 1 No’lu salon da yapılan toplantıda muhtarlara stratejik planla ilgili bilgiler aktarıldı. Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Rıfat Bakan ile Strateji Geliştirme Şube Müdürü Nida Kabadayı Aydın’ın da katıldığı toplantıda konuşan Pala, “Büyükşehir Belediyesi, stratejik planını katılımcı bir anlayışla hazırlıyor. Bununla ilgili kentin tüm dinamiklerinin görüşleri alınıyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitesinde vatandaşlar paydaş anketini doldurarak, önerileriyle stratejik plana katkı sağlıyorlar. Bugünde yerel yönetimlerin olmazsa olmazı muhtarlarla bir araya geldik. Bursa’nın geleceği demokratik bir şekilde herkesin görüşleri alınarak planlanıyor. Herkesin görüşlerini bekliyoruz. İnanıyoruz ki, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerine ilişkin paylaşılacak eleştiri, öneri ve görüş çalışmalarımıza ayrı bir perspektif, geleceğe yönelik stratejik amaç ve hedeflerimizin belirlenmesinde de önemli bir katkı sağlayacaktır” diye konuştu.

Strateji Geliştirme Şube Müdürü Nida Kabadayı Aydın da, stratejik planın hazırlanmasında “Neredeyiz?” sorusuna cevap aradıklarını belirterek, “Neredeyiz, nereye gitmek istiyoruz ve nasıl gitmeliyiz? Tüm bu soruların cevaplarına ulaşarak hazırlayacağımız stratejik planla Bursa’nın geleceğine sağlıklı bir yön verme hedefindeyiz” diye kaydetti.

Aydın, vatandaşların Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin www.bursa.bel.tr internet sitesinden paydaş anketini doldurarak stratejik planla ilgili eleştiri, görüş ve önerilerini dile getirebileceklerini hatırlattı. Muhtarlar, kentin geleceğini bilgi ve paylaşımla planlayan başta Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkürlerini dile getirdiler.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 14:24:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?