3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Su içerken elektrik akımına kapıldı

Bursa'da otomatik kapıya dayanarak su içerken elektrik akıma kapılan bir kişi, toprağa yatırılıp üzerine su dökülerek kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım İlçesi Teleferik istasyonu yanında meydana gelen olayda, işe gitmek için yola çıkan servis şoförü Tümay Baydoğan (47) susayınca dolmuşçuların durağında yere koyulan bidondan su içmek istedi. Yorgunluğunu atmak için Teleferik otoparkının otomatik kapısına dayanarak, doldurduğu suyu içmeye çalışan Baydoğan aniden akıma kapıldı. Elektrik çarpmasıyla fırlayan Baydoğan'a ilk müdahaleyi dolmuş şoförleri yaptı. Toprağa yatırılarak üzerine su dökülen 2 çocuk babası için ambulans çağrıldı. Durumu ciddi olduğu gerekçesiyle Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tümay, yapılan muayenesinin ardından acil müşahedeye alındı. Olayın şokunu üzerinden atamayan Baydoğan, "Susamıştım, otomatik kapıya yaslandım. Su içerken bir anda şimşek çaktı. Bir güç beni fırlattı. Ne olduğunu anlayamadım. Bayılmışım" diye konuştu.

Bu arada çarpma anını gören olayın yerindeki dolmuş şoförlerinden Bülent Topaloğlu ise, daha önce de otomatik kapıdan 3-4 kişinin elektrik akımına kapıldığını belirterek, "Kapı değiştirilse daha iyi olur. Ben de bir keresinde yağmur yağdığı için akıma kapıldım. Yetkililerin bu kapıya bir çare bulmaları gerekir" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2007 Cumartesi 13:52:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?