3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Su kayakçıları Bursa'ya hayran kaldı

KAYAKÇILAR BURSA'YA HAYRAN KALDIOsmangazi Belediyesi tarafından Sukaypark'ta düzenlenen Dünya Kablolu Su Kayağı Şampiyonası'nın 3. ayağı (World Trophy 2009) büyük bir heyecanla sürüyor.

Açılışın ardından şehri gezen yabancı sporcular, Bursa'nın tarihi ihtişamına hayran kaldı.
 

Sukaypark'ta düzenlenen resmi açılış töreninin ardından şehir turuna çıkan sporcular önce Muradiye Külliyesi, Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini gezdi. Tophane'den kuş bakışı Bursa manzarasını seyreden sporcular, Ulucami ve hanlar bölgesi ile Irgandı Köprüsü'nü de gezdi. Gördükleri tarihi eserlere hayran kalan sporcular, dünyada yalnızca 4 tane örneği bulunan Irgandı Köprüsü'nde geleneksel Türk el sanatları üretilen dükkanları tek tek dolaşıp alışveriş yaptı. Sporcuların son durağı Ördekli Hamamı Kültür Merkezi oldu. Osmangazi Belediyesi'nin "Tarihi Başkent Bursa'ya Yolculuk" sloganı taşıyan otobüslerle yapılan kent gezisine yaklaşık 50 sporcu katıldı.

Şampiyonaya Hollanda, Ukrayna, Finlandiya, İngiltere, Sırbistan, ABD, İsrail ve Türkiye'den iştirak eden sporcular, Dünya'nın en güzel tesislerinde kaymaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Sporcular Bursa'yı çok beğendiklerini, Sukaypark'ın bu kente çok yakıştığını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2009 Cumartesi 13:06:02
Güncelleme :3 Ekim 2009 Cumartesi 23:52:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?