4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Su kaynakları 2012'ye kadar yeter

Geçen yaz kuraklıkla karşı karşıya kalan çiftçiler, bu yıl bol yağış görülmesi sayesinde rahat bir nefes aldı.

Bursa'nın yaklaşık 6 milyon metreküp yer altı, 66 bin 464 bin metreküp de yer üstü suyu bulunduğunu belirten Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri, 2012 yılına kadar tarımsal kuraklık görülmeyeceği müjdesini verdi.

Kış mevsiminin başlarında yağışsız ve soğuk seyreden hava şartlarının son bir aydır kar ve yağmur şeklinde görülmesi, önümüzdeki üretim sezonunda kuraklık yaşamak istemeyen çiftçilerin korkusunu giderdi. Özellikle köylerde ve yüksek kesimlerde kar şeklinde olan yağışların istenilen düzeyde gelişmesi üreticileri rahatlattı. Meteoroloji yetkilileri de kış mevsiminin bol yağışlı geçeceğini ifade ederken, Tarım İl Müdürlüğü'nün geçtiğimiz günlerde bitirdiği 'Bursa Kuraklık Eylem Planı' çiftçilerin kuraklık endişesini tamamen bitirdi.

Bursa Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim Şube Müdürü Gürsel Günay, hazırladıkları kuraklık eylem planına göre, kentin yer altı ve yer üstü sularının yeterli miktarda olduğunu söyledi. Yağışların böyle devam etmesi halinde kuraklık çekilmeyeceğini vurgulayan Günay, şu bilgileri verdi: "Kentimizin 66 bin 464 bin metreküp yer üstü, 5 milyon 976 bin metreküp de yer altı suyu bulunuyor. Yıllık tarımsal sulama içinse 218 bin metreküp su kullanılıyor. Şimdiye kadar yağışlar istediğimiz oranda görüldü. Bizim tahminlerimize göre Bursa'da 2012'ye kadar tarımsal anlamda kuraklık yaşanmayacak."

Zaman
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 09:10:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?