1
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Şuayip Toprak,güven tazeledi

Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin genel kurulunda, Şuayip Toprak 5. kez dernek başkanı seçilerek güven tazeledi.
 
Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin genel kurulu Dörtler Restoran'da yapıldı. Mevcut başkan Şuayip Toprak'ın oluşturduğu tek listenin oylandığı genel kurulda, Toprak dernek üyelerinin tam desteğini alarak tekrar başkan seçildi. BTSO Meclis Başkanı İlhan Parseker'in divan başkanlığını yaptığı genel kurulda Şuayip Toprak'ın oluşturduğu tek liste oylamaya sunuldu. Açık oylamanın yapıldığı genel kurulda Toprak delegelerin tam desteğini aldı. Bursa milletvekillerinin de katıldığı genel kurulda Toprak, özellikle yurt dışı çıkışlarından alınan 75 YTL'lik konut fonlarının yüksekliğine dikkati çekti. Ücretlerin yüksek olduğuna işaret eden Toprak, Bulgaristan'ın 2007 yılında AB'ye tam üyeliği sonrası sıkıntı yaşanabileceğini vurguladı. Ücretlerin yüksek olması nedeniyle Türkiye'den bir ailenin Balkanlar'da kalan akrabalarına ziyarete gitmeye korktuğunu belirten Toprak, "Fon ücretlerinin yanı sıra 2007 yılında AB'ye tam üye olacak olan Bulgaristan'da da Şengen Vizesi'nin sıkıntı oluşturacağını tahmin ediyoruz. Bu sıkıntıların bir an önce aşılmasını istiyoruz" dedi.
 
Toprak'ın dile getirdiği problemlere ilişkin açıklama yapan AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan ise, "Bulgaristan'ın 2007 yılında AB'ye tam üyeliği sonrası tahmin edilen vize işlemlerinde sıkıntı olmayacağı kanaatindeyim. Bahsedilen konut fonunda ise önümüzdeki yıllarda bir indirim söz konusu olacak. Bundan bir kaygınız olmasın" diye konuştu.
 
AK Parti Bursa Milletvekili Sedat Kızılcıklı ise, Türkiye'nin utanılacak bir tarihi olmadığını ifade ederek, "Osmanlı'nın Balkanlar'da izlediği politikalardan bugün hala övgüyle bahsedebiliyoruz. Bizim Bulgaristan, Bosna, Kosava gibi katliamlarımız olmadı. Bizim Belene kampları gibi kamplarımız olmadı. Tarihi ile utanacak olanlar varsa, Batı dünyasıdır" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından yapılan açık oylamayla Bursa Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nin yeni yönetim kurulu belli oldu.
Şuayip Toprak'ın başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulunda İsmail Altun, Özcan Hoşgül, Süleyman İnaner, Cüneyt Dizdar, Musa Hüroğlu, Abidin Dilmenler, Levent Cenkçiler, Mülayim Yıldız, Cemil Güler, Zeki Seferler, Ersel Üsküplü, Kazım Kaya yer aldı.
Ayrıca genel kurulda 14 kişilik federasyon delegeleri de seçildi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2006 Pazar 18:09:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?