4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Subasar'da nilüfer güzelliği

Deniz ve yeşilin kucaklaştığı Karacabey sahillerinde yılın büyük bir bölümünü sular altında geçiren Subasar Ormanı, yaz aylarının yaklaşmasıyla yeniden gün yüzüne çıktı. Ormandaki gölün çekilmesiyle su üzerinde boy gösteren nilüfer çiçekleri rengarenk bir görüntü oluşturdu.

Türkiye ve dünyada nadir görülen bir doğa harikası olarak kabul edilen Karacabey'deki Subasar Ormanı, yaz aylarının gelmesiyle yeniden güzelliklerini sergilemeye başladı. Ormandaki gölün üzerinde büyüyen nilüfer çiçeklerinin su üzerindeki yakamozla dansı kartpostalları aratmıyor. Karabaş otu ve nilüfer çiçeklerinin hoş kokusu ise ormana gelen misafirlere hoş bir ortam sağlıyor. Subasar Ormanı'nda tabiatla buluşmanın keyfini çıkaran vatandaşlar, çayırlarda otlayan oğlak yavrularını kucaklarına alarak
sevdi.

Longozların (ağaçlar ve bitkilerle kaplı göl) bulunduğu bölge hakkında bilgi veren Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Üyesi ve Yeniköy Plajı Güzelleştirme Derneği Başkanı Ümit Vural, "Bu gördüğünüz alan Karacabey'in bakir kalan, doğal olarak gelişmiş olan longoz ormanlarıyla kaplı bölge. Bu bölgenin kesinlikle sanayi sahasına açılmasına karşı çıkıyoruz. Doğal olarak korunmasını istiyoruz. Buranın milli park ya da bacasız sanayi gibi turizme, halka açılmasını istiyoruz. Burada doğal ortamda yetişen balık üreme sahaları var. Doğal ortamda olan her şeye biz 'Evet' diyoruz. Ama doğallığa karşı sanayiye ve buranın yok olmasına neden olacak her şeye 'Hayır' diyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2009 Pazartesi 14:55:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?