6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Suç makinesi yargılanıyor

EMNİYETTEN SONRA KEBAPÇIYI SOYAN SABIKALI HIRSIZIN YARGILANMASINA BAŞLANDI

Bursa'da Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu binayı soyduğu için girdiği cezaevinden tahliye olduktan sonra ünlü kebapçının çelik kasasını çalarken kameralara yakalanan sabıkalı hırsız ve 2 arkadaşının yargılanmasına başlandı. Ortalama her yıl 15 ayrı suça karışan şahıs, Bolu Cezaevi'nde olduğu için ilk duruşmaya katılamadı.

14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "gece vakti nitelikli hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar vermek" suçlarından 18'er yıla kadar hapisleri istenen tutuklu sanıklardan M.T.A. (20) ilk kez hakim karşısına çıktı. Geçtiğimiz aylarda Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün bulunduğu binadan plazma TV çalarak Türkiye gündemine oturan ve 361 ayrı suçtan kaydı bulunan R.B. (23) Bolu Cezaevi'nde olduğu için, davanın diğer tutuksuz sanığı H.T. (18) ise yakalanamadığı için duruşmaya katılmadı.

 

"PAYIMA DÜŞEN PARAYLA BORÇLARIMI ÖDEDİM"

Olay günü R.B. ve H.T. ile birlikte Bursa'nın ünlü kebapçısını soymaya karar verdiklerini ifade eden M.T.A., "Yandaki iş yerinin kapısının camını kırıp buradan kapıyı açtıktan sonra içeri geçtik. Güvenlik kamerasını kırdık. İş hanın çatısından kebapçının çatısına geçtik. Çatıdaki kapıyı zorlayarak açıp yazıhaneye girdik. Çelik kasayı merdivenlerden sürükleyerek aşağıya indirdim. Arabayı kapının önüne R.B. yanaştırdı. Hep birlikte kasayı arabaya yükledik. Kasayı benim evime götürdük. Kasayı keski ve çekiç

ile ön kapağını parçalayarak açtım. İçindeki 12 bin 900 lirayı aramızda paylaştık. Ben kendi payıma düşen parayla borçlarımı ödedim" dedi.

Bu arada R.B.'nin avukatı Ersun Kunbi ise, "Müvekkilimin kasıt derecesi dikkate alınarak ferdi suç ortağı olduğu gözetilmek suretiyle tahliye edilmesini talep ediyorum. Bolu'ya niçin sevk edildiğini bilmiyoruz" diye konuştu.

Sanıkların tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı sabıkalı R.B.'nin dinlenmesi için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 09:42:04
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 11:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?