4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Suçluların korkulu rüyası; Rita

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Köpek Eğitim Merkezi'nde (KEM) özel olarak üretilen Belçika Çoban Kurdu cinsi 3.5 aylık 'Rita' göreve büyük bir titizlilikle hazırlanıyor.

Ankara Gölbaşı'nda bulunan köpek eğitim merkezinde Haziran ayında dünyaya gelen Belçi Çoban Kurdu cinsi Rita eğitilmek üzere Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne gönderildi. Polis memuru Necmettin Ülker tarafından yoğun bir eğitim programından geçirilen Rita görevine hazırlanıyor. Yaklaşık bir haftadır Bursa'da eğitilen Rita'ya ilk etapda 'otur, kalk, gel' gibi temel eğitim komutları öğretiliyor. Kendisine verilen komutları şimdiden yerine getirmeyi başaran Rita'nın en büyük hedefi ise uyuşturucu tacirlerine büyük darbe vurmak.

Esrar, eroin, captagon gibi uyuşturucu maddeleri aramaya yönelik eğitimler de alacak olan Rita şimdiden saklanan oyuncağını bularak başarılı bir polis köpeği olacağının sinyallerini veriyor. Rita 6 aylık yoğun eğitim programının ardından sınava tabi tutulacak. Minik köpeğin sınavı başarıyla geçmesinin ardından narkotik dedektör köpeği yeterlilik belgesini alması gerekiyor. Rita sınavların ardından ise görev yapacağı şehirde başarılı operasyonlara katılacak.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde polis memuru Necmettin Ülker tarafından eğitilen Rita saklanan oyuncağını hemen buluyor. Marangozhanede tahtaların arasına saklanmış oyuncağını anında bulurak çıkartan Rita'nın çok akıllı bir köpek olduğunu ifade eden Ülker, "Göreve hazır olması için 6 ay bir eğitim programından geçmesi gerekiyor. Rita çok akıllı ve istekli bir köpek. Sınavlarından başarıyla geçeceğine inanıyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2009 Pazartesi 11:23:40
Güncelleme :21 Eylül 2009 Pazartesi 11:28:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?