6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Suçu babası üstlendi

KIZINI ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLEN ŞAHSIN SUÇUNU BABASI ÜSTLENDİ

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, kayınpederini vurmak isterken yanlışlıkla 3 yaşındaki minik kızının ölümüne, karısı ve kayınvalidesinin de yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen sanığın ilk kez hakim karşısına çıkan babası, silahı kendisinin ateşlediğini söyledi.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "muhtemel kast altında adam öldürme, iki kez adam öldürmeye teşebbüs ve 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından müebbet ve toplam 35 yıla kadar hapsi istenen tutuklu mağdur sanık Volkan T. (29) ile "kasten silahla adam yaralama ve 6136 sayılı kanuna muhalefet" suçlarından 16 yıla kadar hapsi istenen babası Ali T. (55), ilk kez hakim karşısına çıktı.

 

BABA SİLAHIN BOĞUŞMA ANINDA PATLADIĞINI SÖYLEDİ

Olay günü gelininin yemek yerken diş ağrısı bahanesiyle halasıyla birlikte apar topar evden çıktığını ifade eden Ali T., "Arkalarından baktığımda markete gitmediklerini gördüm. Hemen durumu oğlum olan diğer sanık Volkan T.'ye haber verdim. Meğer gelinimin anne ve babası benzinliğin orada bekliyormuş. Oğlum arkalarından gittikten sonra sokakta koşuşturma oldu. Ben de elime bir bıçak alarak hemen aşağıya indim. Dünürlerim Fuat P.'nin elinde sopa vardı. Karısı Gülseren P. de silah çıkarıp oğluma doğrulttu.

Ben de hemen silahın üzerine atladım. Gülseren P. eliyle elimdeki bıçağı tutmaya çalışırken diğer elindeki tabancayı düşürdü. Eli bıçak sebebiyle kesildi. Ben de hemen yere düşen silahı aldım. Ve onları korkutmak için iki el ateş ettim. Arabaya bindiler. Bir el de arabanın arkasından ateş ettim. Oğlum Volkan P. elimdeki tabancayı alıp, 'Baba sen ne yapıyorsun?' dedi. Silah bir kez de oğlumun elinde patladı. Bu sırada polisler geldi. Gelinimin kaçırıldığını söyledim. 'Plakayı biliyoruz' diye bizi de aldılar,

takibe başladık. Aracı ekipler durdurmuştu. Bu arada polis torunumun vurulduğunu söyleyince biz hemen hastaneye gittik. Ben kimseyi öldürme kastıyla hareket etmedim" dedi.

Kayınpederini vurmak isterken yanlışlıkla 3 yaşındaki minik kızının ölümüne, karısı ve kayınvalidesinin de yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen Volkan P. ise hakkındaki iddiaları yalanlayarak olayın babasının anlattığı gibi olduğunu söyledi.

Tutuklu baba ve oğlunun tahliye talebini reddeden mahkeme, müşteki sanık Gülseren P. ve mağdur Alev T.'nin ifadesinin alınması için Bozüyük Asliye Ceza Mahkemesi'ne talimat yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

KIZINI ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİA EDİLEN ŞAHSIN SUÇUNU BABASI ÜSTLENDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2010 Salı 10:48:03
Güncelleme :2 Mart 2010 Salı 11:58:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?