3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Sukaypark'ta Dünya Kupası hazırlığı

Türkiye'nin ilk su kayağı tesisi olan Sukaypark'ta yaz sezonu hızlı başladı. Bir yandan yurt içi ve yurt dışından gelen kayakçıları ağırlayan Sukaypark, diğer yandan önümüzdeki Ekim ayında gerçekleştirilecek Su Kayağı Dünya Kupası'na hazırlanıyor.

Su Altı Sporları Federasyonu Bursa İl Temsilciliği, bu dev organizasyon öncesi Sukaypark'ta bir de Su Kayağı Valilik Kupası düzenledi. Milli Takım sporcularının da aralarında bulunduğu 30'u aşkın lisanslı sporcunun yarışacağı Valilik Kupası, renkli görüntülere sahne olacak.
Tesiste yapılacak organizasyonlarla ilgili bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yeni dönemde Sukaypark'ta yine uluslar arası organizasyonlar düzenleyeceklerini söyledi. Dündar, "Sporla ilgili tüm kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz. Yeter ki gençlerimiz spora yönlensin ve yeter ki Bursa'nın tanıtımına katkı koyabilelim" dedi.

Valilik kupasının yanı sıra 25-26 Temmuz tarihlerinde Bursa il seçmelerinin de yapılacağını duyuran Dündar, "Gençlerimiz Bursa'dan çıkıp Avrupa ve Dünyaya açılacaklar, başarılarla dönecekler" dedi. Dündar ayrıca, 11 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilecek Valilik Kupası gösterilerine tüm Bursalıları davet etti.
Yaz sezonuyla birlikte yurt içinden ve yurt dışından yüzlerce gencin Sukaypark'a gelerek kayak yaptığını da bildiren Başkan Dündar, "Geçtiğimiz günlerde Bulgaristan'dan 10 kişilik bir ekip gelerek bir hafta kadar kaldılar. Gelen tüm yabancı konuklar, tesise ve Bursa'ya olan hayranlıklarını dile getiriyorlar. Bu da bizim için büyük bir gurur" dedi.

Valilik kupasına Bursa Spor Kulübü, Bursa Yüzme İhtisas Kulübü, Osmangazi Belediye Spor Kulübü ve Bursa Alternatif Sporlar Kulüplerinden 50 civarında sporcunun katılacağını ifade eden Sualtı Sporları Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Hüseyin Başaran ise, 18 yaş altı bayanlar ve erkekler ile 18 yaş üstü bayanlar ve erkekler olmak üzere 4 kategoride yarışmalar yapılacağını duyurdu. Başvuru olması halinde 35 yaş üstü Masterler grubunda da yarışmalar gerçekleştirileceğini kaydeden Başaran, başarılı olan takımlara kupa, bireysel yarışan sporculara ise madalyalarının verileceğini söyledi.
Valilik Kupası ve daha sonra yapılacak olan Bursa il seçmelerinin ardından, seçilecek sporculara, bu yıl Finlandiya'da gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası'na katılma şansı doğuyor. Avrupa Şampiyonası geçtiğimiz yıl Bursa'da yapılmıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 18:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?