3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Şükrü Şankaya'nın adı yaşayacak

Şükrü Şankaya Futbol Okulu’nun açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Geleceğin emanetçisi gençlerimize sahip çıkalım” dedi.

Bursaspor’a kaliteli futbolcular yetiştirmek hedefiyle Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Derneği öncülüğünde yaptırılan Şükrü Şankaya Futbol Okulu hizmete başladı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Gençlere sahip çıkalım” dedi.

Gençlerin geleceğin emanetçisi olduğunu belirten Başkan Altepe, “Büyükşehir Belediyesi olarak toplumun her kesimiyle ilgileniyoruz, herkes için çalışıyoruz. Gençlerimize sağlıklı, spor yapan ve vizyon sahibi bireyler olmaları için yatırım yapmalıyız. Gençlerimizle ilgili her faaliyete destek vereceğiz” şeklinde konuştu. Şükrü Şankaya’nın Bursa ve Bursaspor için bir değer olduğunu hatırlatan Altepe, Bursa’nın yetenekli sporcularıyla Bursaspor’u ve milli takımları besleyen bir kent olmasını istediğini de ifade etti.

Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Başkanı Recai Özdemir ise, konuşmasında futbol okulu fikrinin doğuşundan faaliyete geçiş sürecine kadarki dönemi anlattı. Şükrü Şankaya’nın oğlu Şenol Şankaya da babasının adının yaşayacağı okulun kendisini heyecanlandırdığını belirterek, “Projeden bahsettiklerinde geleceği yetiştirme hedefi taşıyan arkadaşlarımla gurur duydum. Altyapıdan yetişecek gençliğin kalıcı başarılar kazanacağına inanıyorum” diye konuştu.Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar, Bursaspor’un eski dönemlerine ait anekdotları paylaştığı konuşmasında Başkan Recep Altepe’den Bursaspor’a daha fazla destek vermesini istedi.

Konuşmaların ardından Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği Başkanı Recai Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, futbol okulunun yapımına destek veren sporseverlere teşekkür plaketi verdi. Başkan Altepe’ye plaketini dernek başkanı Recai Özdemir sundu.

Vali Yardımcısı Celalettin Yüksel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Tamer Taşpınar, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Emin Tutan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ, Nilüfer Belediyesi Başkanvekili Turgay Erdem ile Bursaspor eski futbolcuları ve kentin seçkin simaları da açılışta hazır bulundu. Görkemli bir törenle resmi açılışı yapılan futbol okulunda, Bursaspor eski futbolcularının heyecanlı karşılaşmasını Başkan Altepe başlattı.

Kurulduğu 1994 yılından bu yana 15 bin sporcuya futbol eğitimi veren Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Dayanışma Derneği, yaklaşık 1 yıldır yeni yaptırılan tesislerde çalışmalarını sürdürüyor. Şükrü Şankaya Futbol Okulu Müdürü Yalçın Çimen, açıklamasında, Bursasporlu Profesyonel Futbolcular Derneği’nin 1999, 2000, 2002, 2004 ve 2006 yıllarında İsveç’te yapılan uluslararası turnuvalara öğrencilerini gönderme başarısına sahip olduğunu belirtti.

YAZ OKULU BAŞLIYOR

Profesyonel futbolcuların genç yeteneklerin ufkunu açtıkları Şükrü Şankaya Futbol Okulu’nda halen 400 öğrenci futbolun tekniğini ustalarından öğreniyor. Yaşları 8 ile 13 arasında değişen çocuklarla gençlere eğitim veren okulda 1 Temmuz Çarşamba günü başlayacak olan yaz okulu için 30 Haziran Salı gününe kadar başvuru yapılabilecek.

Öte yandan Şükrü Şankaya Futbol Okulu’nda bulunan 2 sahaya Mesut-Ersel ve Sedat Özden, soyunma odalarına Müfit Gürsu, Gündüz Özcebe, Hasan Bora, Sinan Bür, Osman Uçaner, Beyhan Çalışkan, Turan Şen, Adnan Örnek ve toplantı salonuna da merhum futbolcu Muhtar Tucaltan’ın isimleri verilerek, Bursaspor’un efsane futbolcularına vefa örneği gösterildi

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 18:21:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?