3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Süleyman Çelebi sempozyumla anılacak

Bursa'da Süleyman Çelebi iki gün boyunca sürecek sempozyumla anılacak. 

Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ve Uludağ Üniversitesi'nden Doç. Dr. Bilal Kemikli'nin koordinatörlüğünü yapacağı 'Süleyman Çelebi ve Mevlid' sempozyumu Gökdere Medresesi'nde yapılacak. 2 gün sürecek sempozyum boyunca 9 oturum gerçekleştirilecek. 18-19 Ekim tarihlerinde yapılacak organizasyona yurt içi ve yurt dışından 49 öğretim görevlisi katılacak. 

Süleyman Çelebi'nin kabri başında yapılan basın toplantısında sempozyum hakkında bilgi veren Osmangazi Belediyesi Başkan Vekili Rıfat Bakan, belediye olarak tarihi ve kültürel mirasa sahip çıktıklarını, Mevlid-i Şerif'in yazarı Süleyman Çelebi için yapılacak sempozyum ile bunu bir kez daha ortaya koyduklarını dile getirdi.
Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Bilal Kemikli ise toplantıda Süleyman Çelebi hakkında detaylı bilgiler verdi. Süleyman Çelebi'nin Türkçe'yi mabede sokan kişi olduğunu vurgulayan Kemikli, "Süleyman Çelebi'nin yazdığı Mevlid-i Şerif, bizim dilimizin konuşulmadığı ülkelerde bile dini gecelerde okutuluyor. Bu açıdan Çelebi, Bursa'nın dünyaya açılan yüzü olmuştur. Biz de bu önemli şahsiyeti daha geniş tanımak ve tanıtmak için bu sempozyumda bir araya geleceğiz" dedi. 

Prof. Dr. Mustafa Kara ise Süleyman Çelebi'yi tüm Osmanlı topraklarının tanıdığını belirterek, "Süleyman Çelebi ve mevlidi 600 yıldır tanıyoruz. Bu sempozyum onun anısına yapılmış en büyük ve geniş bir faaliyet olacak. Bu kadar büyük bir bilgi şöleni ilk kez yapılacak" şeklinde konuştu. 

2 gün sürecek sempozyumda, birçok edebiyatçı ve ilahiyatçı profesör konuşmacı olarak söz alacak. 18 Ekim Perşembe günü akşamı ise farklı dillerden mevlid okumalarının yapılacağı program yapılacak.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2007 Salı 14:59:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?