2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Sümer Ezgü'den türkü ziyafeti

Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Halk Müziği ve Halk Oyunları Bölümü İcra Topluluğu tarafından düzenlenen türkü gecesinde sahne alan ünlü sanatçı Sümer Ezgü, Bursalılar'ı coşturdu. 

Tayyare Kültür Merkezi'nde bine yakın Bursalı'nın dinlediği konsere, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin de eşi Neriman Şahin ve sanatçı kişiliğiyle tanınan Bursa Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu ile beraber katıldı. Konserin ilk bölümünde, Büyükşehir Belediye Konservatuarı Türk Halk Müziği Korosu ve ses sanatçıları, Aydın'dan Kars'a kadar birçok yöreye ait türküyü seslendirdi. Şef Kemal Kamalı yönetimindeki koroya bazı şarkılarda seyirciler de eşlik etti. 

Konserin ikinci bölümünde ise ünlü türkücü Sümer Ezgü sahne aldı. Ezgü, başta Ege olmak üzere farklı yörelere ait türküleri seyircilerle birlikte söyledi. Sümer Ezgü, konser boyunca dört farklı enstrümanla türkülerini renklendirirken, Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Karagöz Halk Dansları oyuncuları ise türkülere danslarıyla eşlik etti. Ege yöresinin meşhur türkülerinden "Çökertme"yi Başkan Şahin'in hemen önüneki sahneye oturarak söyleyen Ezgü'ye "Harmandalı"nda ise efeler eşlik etti. 

2006 Dünya Kupası'nda Almanya'da söylediği "Asmam çardaktan, suyu bardaktan" türküsünün bir kısmını Almanca seslendiren Ezgü, "Sarı Gelin" türküsüyle seyircilere duygulu anlar yaşattı. Konserin sonunda, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sabri Yalın, Ezgü'ye çiçek verdi.
iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2007 Pazar 14:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?