6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Şüpheli saldırgan yoğun bakımdan çıktı

AKIN BİRDAL'A SALDIRAN ŞÜPHELİ YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Bursa'daki BDP mitinginde Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal'a saldırdığı için linç edilmek istenen şüpheli, yoğun bakımdan çıkarıldı.

Yüzündeki morluklar ve vücudundaki ezikler sebebiyle bir süre daha Genel Cerrahi Servisi'nde tutulacak olan şüphelinin tansiyonun normal, şuurunun ise açık olduğu ifade edildi. Geniş güvenlik tedbirleri altında tutulan zanlı, tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere gözaltına alınacak.

BDP'nin boykot mitinginde konuşan Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, kürsüde koruması gibi duran Bilgehan Şimşek'in saldırısına uğradı. Birdal'a kafa ve yumruk atan saldırgan, linç edilmek istendi. Polis saldırıyı gerçekleştiren Şimşek'i göstericilerin elinden alarak, adeta ölümden kurtardı. Çıkan olaylar sebebiyle önce karakola götürülen Bilgehan Şimşek, daha sonra da buraya çağrılan ambulansla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Vücuduna aldığı darbeler ve yüzündeki morluklar sebebiyle yoğun bakıma alınan Şimşek'in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Vücudunda iç kanama ve kırık şüphesine karşı yoğun bakımda tutulan şüphelinin Genel Cerrahi Servisi'ne alındığı ifade edildi. Şuurunun açık, nabzı ve tansiyonun normal olduğu kaydedilen zanlının bir süre daha tedavi göreceği belirtildi.

Geniş güvenlik tedbirleri altında tutulan zanlı, tedavisinin ardından ifadesi alınmak üzere gözaltına alınacak. Acil girişinde nöbet tutan polis ise, muhtemel bir saldırı riskine karşı çevrede kuş uçurtmuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2010 Cumartesi 14:45:04
Güncelleme :11 Eylül 2010 Cumartesi 16:47:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?