5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Suratta patlayan havai fişeğe 50 milyar tazminat talebi

Uludağ Üniversitesi’nin yaz şenliklerinde atılan havai fişeğin yüzüne gelmesi sonucu yaralanan 911 Arama Kurtarma Derneği Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Nişancıoğlu, sorumlular hakkında 50 milyar liralık tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Uludağ Üniversitesi’nde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen yaz şenliklerinin gönüllü olarak ilk yardım organizasyonu yapan 911 Arama Kurtarma Derneği’nden Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Nişancıoğlu, Nil Karaibrahimgil’in şarkılarıyla gençleri coşturduğu sırada yaralandı.
Eğitim öğretim yılının yoğun stresini eğlenerek atmaya çalışan öğrencilerin izdiham sebebiyle ezilme, düşerek yaralanma yada kalp yetmezliği sebebiyle meydana gelecek rahatsızlıklarına anında müdahale etmek için, gönüllü olarak çalışan derneğin Nişancıoğlu, şenlik sırasında atılan havai fişeğin yüzünde patlamasıyla neye uğradığını şaşırdı.

Yaralıları kurtarmak için geldiği şenliklerde yaralanan Nişancıoğlu, kendi ekibi tarafından hemen Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yaklaşık 2 saat süren bir operasyonun ardından yüzündeki barutlar temizlenen Nişancıoğlu’nun patlama sonucu yırtılan kulak zarı da tedavi edildi.

Jandarma ekipleri, olayla alakalı soruşturma başlatırken, havai fişeğin kim tarafından atıldığının tespitine çalışıyor. Nişancıoğlu ise bu sorumsuz davranışın cezalandırılması gerektiğini vurgulayarak, "Belki orada benim yerime bir başkası da olabilirdi. Eğelenmeye gelen binlerce öğrenciden biri de yaralanabilirdi. Önemli olan şahsım değil. Birinin yaralanması. Bu sorumsuz davranışta bulunanlara aynı hatayı tekrarlamamaları için 50 milyar liralık maddi manevi tazminat davası açacağım" dedi.

Nişancıoğlu, jandarmanın soruşturmasının ardından Asliye Hukuk Mahkemesi’nde hakkını arayacak.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2005 Pazar 17:15:40
Güncelleme :31 Mayıs 2005 Salı 16:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?