5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

Surlara 2 trilyon

Osmangazi Belediyesi'nin tarihi Bursa surlarının restorasyonu için başlattığı çalışmalara Kültür Bakanlığı'ndan destek geldi. Kültür Bakanlığı, sur ve sur kapılarının restorasyonu için 2 trilyonluk ödenek çıkardı.

Bu arada, Maltepe Üniversitesi'ne hazırlatılan restorasyon projesi doğrultusunda Yer Kapı ile Fetih Kapı arasındaki 5 yapı daha kamulaştırılarak yıkıldı. Kamulaştırmalar tamamlandığında Fetih Kapı ile Yer Kapı arasındaki surlar gün yüzüne çıkarılmış olacak.

Aynı zamanda, Yer Kapı'dan Fetih Kapı'ya yol açılacak. Kamulaştırılarak kazanılan alana, BUSKİ tarafından su deposu yapılacak. Bölgede kamulaştırmalar yoluyla 4 dönüme yakın saha elde edilecek.

Bölgede inceleme yapan Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültür Bakanlığı'ndan kredinin çıktığını açıkladı. 4 bin yıllık tarihe sahip şehrin ve surların ayağa kaldırılmasına yönelik projelere hükümetin destek verdiğini belirten Altepe, "Kent dinamikleri harekete geçti, projelerimiz destek buluyor. Kültür Bakanlığı'nın sur projelerine 2 trilyon liralık destek verdiği haberi geldi. Bu ödenek işimizi biraz daha kolaylaştıracak" dedi.

Altepe, Saltanat Kapı ile başlayan sur projelerinin Fetih Kapı'ya kadar devam edeceğini bildirdi. Öte yandan, surlar için 2 trilyon lira gönderen Kültür Bakanlığı'nın, Osmangazi Belediyesi'nin tarihi mirasın korunmasına dönük başka projeleri için de destek vereceği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2005 Cuma 17:17:56
Güncelleme :29 Temmuz 2005 Cuma 17:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?