2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Süs havuzları çocuklarla doldu

Bursa'da belediye ve özel sektöre ait açık havuzlar açılış için Haziran ayının gelmesini beklerken, park ve bahçelerdeki süs havuzları serinlemek isteyen çocuklarla dolup taşıyor. 

Gündüz hava sıcaklığının 35 dereceye ulaştığı Bursa'da okuldan kaçan çocuklar, parklardaki süs havuzlarına girerek serinliyor. Yeşilliklere elbiselerini çıkaran ve serin suyun keyfini çıkaran çocuklar, iç çamaşırı ve eşofmanlarıyla meydanlardaki havuzlara giriyor. Genellikle gecekondu mahallerden gelen çocuklar, ne etraflarındaki vatandaşlardan ne de suyun kirliliğinden endişe ediyor. Tek korkuları kendilerini uzaklaştıran zabıtalar olan çocuklar, ekip arabasının yoldan geçmesi sırasında bile hemen toparlanıp kaçmaya çalışıyor.
 
Vatandaşlar ise, senelerdir alıştıkları parklardaki süs havuzlarında yüzen çocuklara aldırış etmezken, yetkililerden sık sık havuzları temizleyip çocukların hastalanmasını önlemelerini istiyor. Bu arada, dar gelirli ailelerin imkansızlık sebebiyle belediye havuzlarına gönderemediği çocuklar için özel bir kampanya tertiplenmesinin de bu tip manzaraları ortadan kaldıracağı düşünülüyor.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 12:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?