4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Sütçü cinayeti sanıkları yargılanıyor

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, sütçü İsmail Veske'yi (39) öldürdükleri iddia edilen 4 tutuklu sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıkların karşılıklı atışmaları yüzünden gergin anlar yaşanırken, duruşma akşam saat 19.00'a kadar devam etti.

Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde adam öldürmek suçundan tutuklu olarak yargılanan O.G. (49), H.Ö. (48) F.G. (34) ve K.G. (50), ilk kez hakim karşısına çıktı.

 Sanıklardan H.Ö. ile O.G. suçu F.G.'nin üzerine atarken, söz alan F.G. ise sanıkların cezaevinde kendisini yönlendirmek için mahkemede vereceği ifadeyi yazdırdıklarını belirterek, "Bunlar beni tehdit etti. Bana iftira attılar. Suçu üstlenmemi istediler. Yazdırdıkları ifadeyi mahkemeye vermemi söylediler. Ben gerçekleri söylüyorum. Benim bu cinayetle hiçbir alakam yok, suçsuzum. Camandar köyüne motorlarla gittik. Orada beklerken İsmail Veske'yi öldüreceklerini söylediler. Buna karşı çıktım. Karımın fotoğraflarını gösterip, 'Bir daha bunu göremezsin' dediler. Ellerinde eldiven vardı. Silahı elime verip parmak izim çıksın diye havaya iki el ateş ettirdiler. Korktum. Bana iftira atıyorlar" dedi.

Diğer sanık K.G. de olayla hiçbir ilgisinin olmadığını belirterek, hakkındaki iddiaları yalanladı. Sanıklar arasındaki gerginliğin artması üzerine jandarma duruşma salonuna takviye ekip sevk etti. Sanıkların karşılıklı atışmaları yüzünden duruşma saat 19.00'a kadar uzadı.

Mahkeme heyeti, "Mesai biteli 2 saat oldu, sizden çok biz mağdur olduk" diyerek sanıklardan sakin olmalarını istedi.
Duruşmaya müşteki olarak katılan G.V. ise eşiyle sanıklardan O.G. arasında 8 yıl önceye dayanan bir husumet olduğunu ifade ederek, "Eşimin diğer sanıklarla alıp veremediği bir şey yoktu. Ama bu suça karışan herkesin cezalandırılmasını istiyorum. Çünkü onların yaşamaya hakkı var ama benim eşimin yok" derken gözyaşlarına boğuldu.

Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın ardından, mahkeme sanıklardan K.G.'nin oy çokluğuyla tahliyesine karar verdi. Dava, eksiklerin tamamlanması için ertelendi

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2009 Perşembe 15:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?