4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Suyu güneşle ısıtın

Bursa'da İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün uyguladığı güneş enerjisiyle su ısıtma sistemi projesi, yılda 6 bin ton odunun tüketilmesini önledi.

Proje sayesinde orman köylerinde yaşayan yaklaşık 2 bin aile ödeme kolaylığıyla güneş enerjili su ısıtma sistemi sahibi oldu.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü bünyesindeki Orköy Şube Müdürlüğü'nün, 2005 yılından bu yana uyguladığı proje sayesinde orman köylerindeki bin 932 aile odun ve kömür tüketmeden sıcak suya kavuştu. Ana hedefi odunun yakıt maddesi olarak kullanımını azaltmak ve israfını önlemek olan proje, 4 yılda yaklaşık 6 bin ton odunun tüketilmesini önledi.

Projeyle sağlanan sıcak su, sağlık ve temizlik açısından arzu edilen şartların sağlanmasını kolaylaştırıyor. Yetkililer, projeyi titizlikle uygularken en ince ayrıntıya bile dikkat ediyor. Hiçbir faiz alınmadan kredilendirilen ve 3 yılda 3 eşit taksitle geri ödenen sistemlerin orman köylerindeki iklim koşullarına uygun özellikte olduğunu belirten yetkililer, "Takılan sistemler 3 kollektörlü, yatık çift depolu, su dolaşım bölümleri ve depoları krom-nikel alaşımlı ve 3 yıl garantili olup uzun yıllar
sorunsuz bir şekilde kullanıma uygundur.

Proje uygulanan köylerdeki aileler memnuniyetlerini dile getirmekte, bu yöndeki talepler artarak devam etmektedir. Ayrıca bizim uygulamalarımız diğer ailelere de örnek olmakta ve kendi imkanları ile yapanların sayısı da artmakta" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2009 Pazar 12:23:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?