6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Suyun kalitesi artacak

BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SUYUN KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, suyun kalitesini artırmak için çalışmalar yürüttüklerini, çevre sağlık teknisyenlerine gerekli eğitimlerin verildiğini belirtti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2. Bursa Su Sempozyumu, 'Kuraklık ve su yönetimi' konulu panelle devam etti. Bursa İl Çevre ve Orman Müdürü Rahmi Bayrak'ın oturum başkanlığını yaptığı panelde konuşan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, 'İçme suyu ve kalite kontrolleri' konulu sunum yaptı. Unicef'in verilerine göre kirli su kullanımı sebebiyle her 3 dakikada 1 çocuk, her gün de 4 bin çocuğun hayatını kaybettiğini söyledi. 400 milyon çocuğun hayatta kalabilmek için temiz suya ihtiyaç duyduğunu belirten Dr. Akan, 1.6 milyon çocuğun önlenebilir ölümlerinin sebebinin ise su kaynaklı olduğunu ifade etti. Dünya nüfusunun yüzde 40'ının güvenilir olmayan içme suyu kullandığını kaydeden Akan, yılda 200 milyon insanın suyla ilişkili hastalıklara yakalandığını dile getirdi.

Suyun bilinçsiz kullanımı, kaynakların israfı ve çevre kirliliği faktörlerinden dolayı suyun gittikçe azaldığını, verimliliğinin düştüğünü anlatan Akan, sudan pay alma mücadelesinin hızla ulusal ve uluslararası boyut kazandığını söyledi.

Türkiye'nin su sıkıntısı olan ülkeler arasında bulunduğunu ifade eden Akan, "Biz de zaman kaybetmeden kaynaklarımızı korumalıyız. Kalitesini artırmalıyız. Kalite, suyun tedarik noktasında başlar. Bu aşamada analizler yaptırılır, alınması gereken tedbirler alınır, gereken arıtım sistemleri kurulur. Analiz uygunluğu sağlanırsa tüketime sunulur" dedi.

Suyun kaliteli sunumu konusunda Sağlık Müdürlüğü'nün de çalıştığını anlatan Akan, hazırlanan Bursa su sağlık programı kapsamında kaynakların tespit edildiğini, koordinatların alındığını ve haritalara işlendiğini kaydetti. Hizmeti yürütecek çevre sağlık teknisyenlerine genel hizmet içi eğitim verildiğini de söyleyen Akan, su projesinin başarıya ulaşması için her ilçede yerinde eğitimler verildiğine belirtti. Bursa'daki bütün köylerin, ilçelerin ve şehrin su kaynaklarının tespit edildiğini anlatan Akan, belirlenen program çerçevesinde uygulanın devam ettiğini ifade etti.

BURSA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ SUYUN KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mart 2010 Çarşamba 08:48:02
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 13:22:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?