2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Tabakhanelerde sözleşme zamanı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin eski adıyla Tabakhaneler olan Sıcaksu Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi, bölgedeki mülk sahiplerine tanıtıldı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılan tanıtım toplantısında, Sıcaksu Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi’nin modern yaşam alanlarıyla bölge halkının standartlarını yükselteceğini, bölgedeki yenilenmeye öncülük yapacağını söyledi. Başkan Şahin, proje alanında rezidans tipi lüks konutlar, otel ve alışveriş mekanları olacağını ve mülk sahiplerinin bu alandan belirli oranlarda pay alabileceğini dile getirdi. Bursa’da yapılan yatırımların önemine dikkat çeken Başkan Şahin, “Bursa kabuk değiştiriyor. Bursa, sürekli gelişip değişiyor. Önümüzdeki 2-3 yılda dünya kentleriyle aramızdaki mesafeyi kapatmış olacağız. Yan tarafta Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, Kent Meydanı ve Çarşı Projeleri, karşıda Kültürpark, arkasında Nilüfer Vadisi Rekreasyon Projesi ve Botanik Park. Sıcaksu Kentsel Dönüşüm ve Yenileme Projesi, bölgedeki yeni Bursa’nın kuruluşunun tetikleyicisi olacak” diye konuştu. Sözleşmelerin 7 Kasım Çarşamba’dan itibaren imzalanmaya başlanacağını dile getiren Başkan Şahin, mülk sahiplerini Bursa’nın çehresini güzelleştirmek için özverili olmaya ve sözleşmeleri imzalamaya davet etti. 

BURSA'DA İLK 

Sıcak Su Kentsel Dönüşüm Projesi Koordinatörü Taner Topçu da, bu çalışmanın Bursa’da bir örneğinin daha olmadığını belirttiği konuşmasında, “Türkiye’de ilk kentsel dönüşüm projelerini biz yaptık. Donanımlı bir ekip olduğumuzu dikkate alarak bu konforlu, nitelikli ve en lüks dönüşüm projesine destek vermenizi bekliyoruz. Bizler kendimizi sizlerin yerine koyup empati yaptık ve kendimizi sizin yerinize koyarak bu çalışmayı yaptık” dedi. Bursa’da yapılmamış bir projeyi gerçekleştirmeye çabaladıklarını anlatan uzmanlar, tanıtımın ardından vatandaşların sorularını da cevapladı. 

Yıllardır ‘Dericiler Bölgesi’ olarak adlandırılan ve uzun yıllar deri sektörüne hizmet eden ve kent merkezinde kalmasından dolayı bölgedeki sağlıklı yaşam ortamını tehdit eden alan, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlatılan proje ile kentin çehresini değiştirecek kaliteli bir yaşam merkezi haline getirilmesine çalışılıyor. 

50 METREKARE ARSAYA 150 METREKARELİK DAİRE 

Sıcaksu Kentsel Dönüşüm Projesi’ne göre bölgede alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel, kongre merkezi ile sosyal ve sportif faaliyetlerin bulunduğu bir rezidans yapılacaktır. Bölgede ikamet eden konut sahipleriyle yapılacak olan sözleşmeye göre; 50 metrekare arsası olan taşınmaz sahiplerine 1 adet 150 metrekare apartman dairesi, 50-200 metrekare aralığındaki arsası olan taşınmaz sahiplerine 1 adet 200 metrekare daire, 200-400 metrekare aralığındakilere 2 adet 150 metrekare daire ve 400-500 metrekare aralığındakilere de 3 adet 200 metrekare apartman dairesi verilecek. Bölgede ticari faaliyette bulunan mülk sahipleriyle yapılacak olan sözleşmeye göre ise; 500 metrekare ve daha fazla arsası olan taşınmaz sahipleriyle proje alanında üretilecek ticari alan üzerinden gelire dayalı paydaşlık sözleşmesi yapılacak. Ticari alan sözleşmesi yapacak hak sahiplerine 2 metrekare arsa paylarına karşılık 1 metrekare ticari alan payının verileceği projede, arsa payı 500 metrekareden az olan taşınmaz sahipleri istedikleri takdirde kendi aralarında birleşerek konut programı yerine ticari alan paydaşlığı programına hak kazanabileceklerdir.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2007 Cumartesi 11:24:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?