2
Mayıs
2024
Perşembe
BURSA

Tabela kirliliğine son

YALOVA YOLU’NDA TABELA KİRLİLİĞİNE SON VERİLDİ

Bursa Büyükşehir Belediyesi, bir yandan kenti fiziksel olarak yenilerken aynı zamanda yoğun kullanılan caddelerde görüntü kirliliğinin önüne geçmek amacıyla çalışmalarına başladı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalarına başlanan ‘Yalova Yolu Tabela Sağlıklaştırma Projesi’ ile kentin en işlek caddelerinden olan Yalova karayolu üzerindeki PTT binası ve Yakın Çevre Yolu arasında kalan, caddeye cephesi bulunan tüm işyerlerinin görsel kirliliğe neden olan tabelalarının sağlıklaştırılması hedefleniyor. Proje kapsamında totemlerin kaldırılacağını belirten yetkililer, tabelaların da Büyükşehir Belediyesi İlan ve Reklam Uygulama Yönetmeliği’ne uygun hale getirileceğini belirtti. Bu çerçevede uygulanması gereken tabela örneğinin hazırlanarak Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve Zabıta Daire Başkanlıkları’na iletildiğini ifade eden yetkililer, adı geçen bu birimlere uygun olmayan, değiştirilmesi veya kaldırılması gereken tabelalarla ilgili olarak 318 işyerine tebligat yapıldığını söyledi. İşyeri sahiplerine tabelalarını şartlara uygun olarak yenilemeleri için 30 gün süre verildiğini kaydeden yetkililer, uygulamada şu an için yüzde 50 oranında başarı sağlandığını, yaklaşık 159 işyerinde tabelaların yenilendiğini kaydederek, konuyla ilgili kontrollere devam edildiğini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın tümüyle güzelleşmesi amacıyla çalışmalarının sürdüğünü belirterek, “Şehir girişleri kentlerin vitrinleridir. Bir şehrin ilk izlenimleri, kent girişlerinin güzelliğiyle netlik kazanır. Bizler de Bursa’nın modern şehir kimliğini düzenli bir tabloyla sunmalıyız. Bu amaçla kentin ana arterlerindeki tabela kirliliğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2011 Çarşamba 10:43:02
Güncelleme :25 Mart 2011 Cuma 01:20:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?