3
Mayıs
2024
Cuma
BURSA

Taciz cinayeti sanığı genç kıza kurşun yağmuru

Bursa'da geçen yıl kendisini ormanlık alana götürüp taciz ettiği öne sürülen işadamını silahla öldüren ve meşru müdafaa sebebiyle ceza almayan 17 yaşındaki kız, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. İş adamının cep telefonunu aldığı için 1 yıl 8 aya mahkum olan genç kızın 3 ay önce tahliye edildiği ve bir süredir tehdit aldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, 2006 yılı Mayıs ayında merkez Nilüfer ilçesi Misi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 4 çocuk babası Hacı Demir, otomobilinde öldürülmüş olarak bulunmuştu. Şehirlerarası otobüs terminalinde yazıhane sahibi olan 49 yaşındaki Hacı Demir'in katil zanlısı 17 yaşındaki Ayşe A., cep telefonu görüşmesinden yola çıkılarak yakalanmıştı. Demir'i silahla öldürdüğü ve cep telefonunu gasp ettiği öne sürülen Ayşe A. ömür boyu hapis talebiyle yargılanmış ve duruşma sonrası meşru müdafaa sebebiyle kendisine ceza verilmemişti. İşadamının cep telefonunu aldığı için 1 yıl 8 ay hapse mahkum olan ve tahliye edilen Ayşe A. normal yaşamına döndü.

Soğanlı Mahallesi'nde babaannesinin yanında kalmaya başlayan Ayşe A. akşam saatlerinde arkadaşı Emine A. ile alışveriş yapmak için markete gitti. Ancak dönüşte kendisini takip eden 22 yaşlarında 1.70 boylarında gri kıyafetli bir kişi, önce 2 el sonra da genç kızın yalvarmasına rağmen 3 el ateş ederek Ayşe A.'yı ağır yaraladı. Göğsünden ve diz kapağından bir el isabet alan genç kız, 2 sokak ötedeki evine gitti. Yakınlarının ihbarıyla polis ve ambulans ekibi olay yerine sevk edildi. Hayati tehlikesi bulunan 17 yaşındaki Ayşe A. kaldırıldığı Bursa Devlet Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Polis, olayın öncesini bildiği için geniş çaplı soruşturma başlattı. Olay yerindeki boş kovanlar ve sokağın çevresi de şeritle çevrelenerek kriminal inceleme başlatıldı. Görgü tanıkları, sanığın yaya olarak koşarak kaçtığını bildirdi. Ayrıca Ayşe A.'nın yakınları bir haftadır plakasını polise verdikleri bir otomobilin mahalle civarında şüpheli şekilde dolaştığını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 18 Temmuz 2007 Çarşamba 18:37:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?