4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Tahliye talebi reddedildi

Bursa'da 14 yıl önce Musevi asıllı iş adamı Nesim Malki'nin öldürülmesiyle alakalı müebbet hapis cezasına çarptırılan zeytin kralı Erol Evcil, yeniden hakim karşına çıkarılmak üzere tutuklu bulunduğu Kocaeli'den Bursa'ya getirildi.

Kocaeli Kandıra Cezaevi'nde tutuklu bulunan Erol Evcil, geniş güvenlik tedbirleri altında Bursa'ya getirildi.

Saat 14.00'de 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkarılacak olan Evcil, cezaevi aracı ve eskort eşliğinde adliyeye getirildi. Evcil, adliyeye arka kapıdan sokuldu.

Nesim Malki'nin öldürülmesiyle alakalı davada müebbet hapis cezasına çarptırılan Erol Evcil hakkındaki karar, yeni TCK'nın lehte olan hükümleri dolayısıyla Yargıtay tarafından bozuldu. Evcil, Yargıtay'ın davayı bozması üzerine yeniden yargılanacak.  Öğleden sonra yapılacak duruşmaya diğer tutuklu sanıkların da getirilmesi bekleniyor. 

Bursa'da 14 yıl önce Musevi asıllı işadamı Nesim Malki'nin öldürülmesiyle ilgili olarak yargılanan Erol Evcil ve Burhanettin Türkeş'in tahliye talebi oy çokluğuyla reddedildi.

2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından "adam öldürmek" suçundan haklarında verilen hapis cezası Yargıtay 1. Ceza Dairesi tarafından usulden bozulan tutuklu sanıklar Erol Eşrefoğlu (Evcil), Mücahit Çakal ve Oğuz Işıklı ile tutuksuz sanık Emin Menge bugün tekrar hakim karşısına çıktı. Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasını isteyen sanıklar, suçsuz olduklarını savunarak, tahliyelerini istedi. Duruşmaya, Erol Evcil ile birlikte "Bozuk Para" operasyonunda tutuklanan yakın arkadaşı Hüseyin Kayapalı'nın da izleyici olarak katılması dikkat çekti.

Erol Evcil'in avukatlarından Ahmet Gökçen, müvekkilinin tahliyesini isteyerek, "Yargılama sonunda müvekkilime verilecek ceza müebbet hapis olacaktır. 765 sayılı TCK'nın 73. maddesine göre müvekkilime mahkemenizden ve diğer mahkemeden almış olduğu cezaların içtimaı halinde verilecek ceza yine müebbet hapis olacaktır. Müebbet hapis cezasının infazı 16 yıl 2 gün olup, 4616 sayılı kanun gereğince de bu süreden 10 yıl düşürülecek ve cezaevinde geçireceği süre 6 yıl 2 gün olacaktır. Müvekkilim, işlemiş olduğu
iddia edilen bu suçlar sebebiyle 71 ay 22 gündür cezaevinde kalmıştır. Dolayısıyla şartlı tahliyesi dolmuştur. O yüzden kararın tekrar Yargıtay'a gidip gelmesi uzayacağından salıverilmesi gerekir" dedi.
Evcil'in avukatlarından Kemal Kumkumoğlu ile Mehmet Er de, müvekkillerinin 8 gün sonra şartlı tahliyesinin dolduğunu hatırlatarak, tutuklamanın tedbir olmaktan çıkıp kişiyi mağdur edeceğini belirttiler
Tutuklu yargılanan diğer sanıkların da avukatları tarafından tahliyeleri istendi. Dinleyicilerle dolan salonda sık sık su içtiği gözlenen Evcil, merakla kararı beklerken, mahkeme kısa bir ara verdi. Evcil ve Türkeş'in tahliye talepleri oy çokluğuyla reddedildi. Ayrıca Şükrü Elverdi'nin yakalanması için yazılan müzekkerenin beklenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı eksiklerin tamamlanması için erteledi. 

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 16:28:11
Güncelleme :1 Temmuz 2009 Çarşamba 17:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?