5
Mayıs
2024
Pazar
BURSA

'Tahtakale' teyakkuzu

Bursa’nın en eski çarşılarından Tahtakale’de esnaf, bölgenin mazide kalan hareketliliğini yakalayabilmesi için harekete geçti. 8 yıl önce yandıktan sonra Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından aslına uygun restore edilen 120 yıllık Tahtakale Hali’nde esnaf, bölgenin eski hareketliliğinin kazanması için dernek kuruyor.

Önümüzdeki günlerde kuruluş dilekçesini verecekleri Tahtakale Hali Esnafı Dayanışma Derneği’nin tanıtımını yapan esnaf Ferhan Tolu, "Tahtakale’ye gelen bir kişi, marketten yaptığı alışveriş gibi halden bütün ihtiyaçlarını karşılayabilir. Halde satılan ürünlerimiz ilk elden satış yeri olduğu için emsallerinden çok ucuz. Köylü pazarı ve diğer bölge dükkanlarla yüzlerce kişiye istihdam sağlayan Tahtakale’ye eski canlılığını yeniden kazandırmak için el birliği ile çalışacağız" dedi. Tahtakale Muhtarı Oya Bayram da, kentin merkezindeki Tahtakale’nin hal yanmadan önce Bursa’nın en işlek alış veriş yerlerinden biri olduğunu hatırlatarak, "Tahtakale’de özlenilen vatandaş-esnaf kaynaşmasını yeniden oluşturarak, özlenen tabloyu yeniden yaşatmak için çalışacağız. Hatıralarda kalan mal satarken, para kazanmaktan çok müşterinin memnuniyetini düşünen anlayışı geri getireceğiz" diye konuştu.

Esnaf Doğan Balık ise halin restorasyonunda emeği geçen Bursa Milletvekili Şevket Orhan ile Vakıflar Bölge Müdür Vekili Kadir Akarkaya ve işyerlerinin yanmadan önceki eski sahiplerine verilmesini sağlayan Bursa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Arif Tak’a teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 21:07:35
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 15:01:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?