6
Mayıs
2024
Pazertesi
BURSA

Taksiciler tanıtım elçisi olacak

TAKSİCİLER TANITIM ELÇİSİ OLACAK

Bursa'ya gelen misafirlerin ilk muhatap oldukları taksi ve dolmuş şoförlerine, şehrin tanımına katkıda bulunup, turistlere güler yüzle yardımcı olmaları için kurs verilecek.

Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na yeniden seçilen Hasan Topçu ve ekibi, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret ederek, yeni dönemdeki projelerini aktardı. Odanın seçimlerinin demokratik ve seviyeli bir yarış içerisinde geçtiğini ve seçim neticelerinin açıklandığı günden itibaren eski birlik ve beraberliğin yeniden sağlandığını vurgulayan Oda Başkanı Hasan Topçu, bundan sonraki süreçte tüm meslektaşların tek çatı altında oda için çalışması gerektiğini belirtti.

Yeni dönemde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa projeler içerisinde olması gerektiğini aktaran Oda Başkanı Hasan Topçu, ilk olarak şoför esnafının eğitilmesi için çalışmalar yapmak istediklerini kaydetti. Topçu, "Birlikte çok sayıda projeye imza atabiliriz. Çünkü Bursa bizim ortak düşüncemiz. Bizler de sizler gibi Bursa'nın marka kent olması gerektiğine inanıyoruz. Bursa'yı ziyaret eden turistlerin ilk izlenimlerini şoför esnafından yaptığını biliyoruz. Eğitimli ve güler yüzlü bir şoför, şehrimiz için önemli bir ayrıntıdır. Ortaklaşa düzenleyeceğimiz bir eğitimle şoför esnafına sertifika verelim ve tüm şoförlerde bu sertifikayı arayalım" dedi.

Düzenlenecek kursun şoför esnafına şehrin değerlerini gelen misafirlere daha iyi aktarma bilgileri de sağlayabileceğine işaret eden Topçu, kursun sonunda verilecek sertifikaların da tüm şoförlere ayrı bir önem kazandıracağının altını çizdi.

Şoförler için birlikte eğitim düzenlenmesi fikrine sıcak bakan Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın marka kent kavramını tam anlamıyla hak etmesi için yapılması gereken önemli noktalardan birinin de bu olduğunu söyledi. Altepe, her yönden kalkınmış bir Bursa için, tüm ayrıntıların iyice düşünülmesi ve o hedefle çalışılması gerektiğini vurguladı. Bursa'nın kültür ve ekonomik açıdan önemli bir şehir olduğunu belirten Altepe, "Esnafımızın gelen müşterisine göstereceği bir güler yüzün, tüm şehrimize büyük katkısı olacaktır. Gerektiğinde Bursa'yı temsil edecek bir şoförün, kibar, eğitimli ve güler yüzlü olması, dil bilmesi çok önemli. Söylediğiniz çalışmayı mutlaka başlatalım" diye konuştu.

TAKSİCİLER TANITIM ELÇİSİ OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 14:13:04
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 16:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?