4
Mayıs
2024
Cumartesi
BURSA

Talihsiz bebek kurtarılamadı

Balıkesir'de, doğduktan bir gün sonra doktorların ölüm raporu verip bir kutu içinde ailesine teslim ettiği bebek, yaşadığının anlaşılması üzerine sevk edildiği Bursa'daki hastanede kurtarılamadı. Doktorlar, ölü olduğu düşünüldüğü süre zarfında tedavi altında tutulsaydı bebeğin yaşayabileceğini belirtti.

Edinilen bilgiye göre Balıkesir'de eşi Hüseyin Bölme ile 9 yıldır çocuk sahibi olma hayali kuran Hatice Bölme, İstanbul'da tüp bebek yöntemiyle hamile kalmayı başardı. Perşembe sabahı ikiz bebek dünyaya getiren anne büyük sevinç yaşarken, ikiz erkek çocuklarından biri doğumdan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti. Bir süre sonra diğer bebeğin de öldüğü bildirildi. Balıkesir Doğumevi tarafından alt bezine sarılıp mutfaktaki boş bir reçel kutusunun içine konularak baba Hüseyin Bölme'ye verilen Halil bebek, köyde ikizinin yanında hazırlanan mezardan önce, son bir defa annesinin görmesi için eve götürüldü. Bu sırada yaşadığı anlaşılan Halil bebek, anne ve babasına büyük heyecan yaşattı.

Hemen evinin 200 metre ilerisindeki özel hastaneye kaldırılan bebek, muayenenin ardından tam teşekküllü bir ambulansla Bursa'da özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak Halil bebek, doktorların seferber olmasına rağmen bu sabah saatlerinde hayatını kaybetti. 9 yıl sonra baba olmanın sevincini yaşayan ancak çok geçmeden iki çocuğunu da kaybeden baba Hüseyin Bölme, ölüm haberini alınca yıkıldı.

Üçüncü kez ölüm haberi ile sarsılan baba Hüseyin Bölme, ihmali olan herkesin adalet önünde hesap vereceğini söyledi. 9 yıl boyunca çocuk sahibi olabilmek için çalıştıklarını ve İstanbul'da tüp bebek yöntemiyle bunu başardıklarını söyleyen Bölme, "Eşim önceki gün erken doğum yaptı. Çocuklarımdan bir tanesi doğumdan kısa bir süre sonra öldü. Ancak diğeri kuvözde tutuluyordu. Eşim taburcu edildi. Eve geldik. Bir süre sonra hastaneden aradılar. Bebeğimin öldüğünü söylediler. Bir kutunun içinde verdikleri çocuğumu ve defin malzemesini aldım. Evde eşim çocuğu son defa görmek istedi. Çocuğun yaşadığını fark ettik. Ancak yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bunda ihmali olan herkesin adalet önünde hesap vermesini istiyorum" dedi.

Öldü diye 2.5 saat boyunca kutu içinde tutulan çocuğunun yaşadığını anladığında dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyleyen Bölme, "Doktorun ayağına 5 kez gittim. Benim yüzümü bile bakmadı. Sağlık Bakanı'nın olaya el atmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

Ölüm haberi ile ikinci kez yıkılan acılı baba, kutuya konulan oğlunun cansız bedenini alarak Balıkesir'e hareket etti. Bu arada doktorlar, "Öldü sanıldığı 2 saat boyunca tedavi altında tutulsaydı bebek kurtarılabilirdi" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2009 Cumartesi 17:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?